Ден на отворените врати в президентството

Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев ще вземе участие в ритуала по водосвет на бойните знамена на площад „Свети Александър Невски“ ще вземе.

Президентът ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще поднесе венец пред Паметника на Незнайния воин, след което ще се състои тържественият марш на представителните роти на въоръжените сили.

Днес администрацията на президента ще отвори врати днес от 10 до 16 часа за гражданите, които искат да се запознаят с работата на институцията.

В кабинетите си първите гости ще приемат държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Президентската администрация отваря вратите си за граждани за първи път от 1 ноември 2019 година. Посетителите ще имат възможност да разгледат гербовата зала, огледалната зала и президентската библиотека. За деня на отворените врати ще бъдат изложени и знамена светини на българската армия, униформи на националната гвардейска част и ще бъде подредена изложба със снимки, посветени на българските военнослужещи на фотографа Вяра Йовева.

Гостите ще могат да видят и ордените, които държавният глава връчва, както и подаръци получени при негови визити.

На „Дондуков“ 2 държавният глава ще приветства младежи от ученическия гвардейски отряд и младежкия духов оркестър, на професионалната гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ в Бургас, както и ученически гвардейски отряди от средно училище „Христо Ботев“ – Айтос, основно училище „Отец Паисий“ – Батак и езиковата гимназия „Иван Вазов“ в Смолян.

В гербовата зала ще бъдат връчени клетвените обещания от капитаните на отрядите, както и плакети от директори на училищата. 

БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram