Наградиха за празника отличените военнослужещи от поделението в Казанлък

В районите Карлово и Казанлък на 61 Стрямска механизирана бригада тържествено беше отбелязан 6 май – Денят на храбростта и празник на Българската армия.
В своето приветствие към личния състав командирът на бригадата бригаден генерал Деян Дешков припомни, че не случайно празнуваме на този ден, защото името на Свети Георги е свързано с вярата в силата и храбростта на българските войни. Той призова в празничния ден да бъдем с гордо вдигнати глави, защото го заслужаваме, но същевременно да не забравяме дедите, които са защитавали родината ни, тези които са преминали в запаса и резерва и тези, които не са сред нас, но до последния си ден служиха с чест. Бригаден генерал Дешков благодари на всички военнослужещи и цивилни служители за усилията и старанията, които са положили през изминалата година и им пожела здраве на тях и техните семейства.
Отличилите се офицери, сержанти, войници и цивилни служители бяха наградени за постигнатите професионални успехи.

С празнични концерти поздрави своите почитатели и Военният духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада с диригент капитан Йордан Илиев.
В градовете Казанлък и Карлово оркестърът поднесе пъстра музикална програма, в която бяха включени любими маршове, познати народни мелодии и популярни световни хитове.
В навечерието на 6 май музикантите отново приповдигнаха настроението и поздравиха за празника своята публика.

Поздравление по случай 6 май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия:

Мъже и жени в униформа – български войни, граждани на страната, обрекли се в служба на нея, често неразбрани и неоценени, но винаги на поста си, защото ДЪЛГ за нас е свята дума! Силна е не Армията, която има всичко, а която има сърце и единство!

Да я изградим, за да бъде България спокойна! С вяра, дух и упоритост нека свети Георги да ни води!Вдигнете гордо глава, вие сте го заслужили!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Командир на 61 Стрямска механизирана бригада

Бригаден генерал Деян Дешков

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram