Делян Добрев обвини ПП-ДБ в плагиатство на идеята им да продадем оборудването за АЕЦ „Белене“

ГЕРБ-СДС обвини ПП-ДБ в плагиатство. Такова отправи Делян Добрев от ГЕРБ, а причината е проекторешението, което предвижда България да продаде на Украйна ядреното оборудване за АЕЦ „Белене“.

“Колегите от ПП и ДБ обичат са си присвояват чужд труд, защото са се похвалили с проекторешение, изготвено от ГЕРБ. Това граничи с плагиатство. Видях спонсорирани реклами в интернет, че е тяхно предложение, а всъщност ние ги поканихме да се подпишат и те не промениха нито запетая“, посочи Делян Добрев.

“Това оборудване не може да бъде използвано от нас, но може да бъде реализирано в Украйна. Ние можем да направим перфектната комбинация – явяваме се единственият продавач в света на оборудване, от което има нужда Украйна“, отбеляза депутатът от ГЕРБ.

Добрев обясни, че при продажбата на това оборудване парите – над 1 млрд лева, които ще получи страната ни, ще влязат по сметката на Националната електрическа компания и призовава те да бъдат използвани, за да се реализира 7 блок на АЕЦ “Козлудуй“ и да се увеличи капитала.

“Ако не успеем да продадем оборудването сега, ще го съхраняваме още 10-15 години докато не решим да го дадем за скрап“, допълни Добрев.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram