Даниел Смилов: Борисов обмисля първоначалното си решение да подаде оставка

Според мен Борисов обмисля първоначалното си решение да подаде оставка.

Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ политологът Даниел Смилов.


„Остава да видим на какъв сценарий се е спрял: дали да направят опит в настоящия парламент да сформират ново правителство с друг премиер, но на практика със същото парламентарно мнозинство, или направо да се отиде на предсрочни избори. Може би второто е по-вероятно от първото, но все пак да видим. Има голяма степен на неяснота в ситуацията и е трудна да се правят прогнози“, допълни той.

Според политолога правилният ход за Бойко Борисов е бил да отговори на въпросите на протестиращите и да заеме позиция по отношение на исканията за оставка на главния прокурор Иван Гешев.


„Идеалният от негова гледна точка вариант би бил той да излезе с ясни и категорични отговори на въпросите на протестиращите, да речем по историята със 700-те милиона, които не са влезели в държавния бюджет от хазарта, записите и други скандали, които се натрупаха. Той избягва тази линия и не говори по същество за скандалните въпроси. Това отчасти отслабва позицията му. Другото, което той можеше да направи, е да заеме позиция по отношение на исканията за оставка на главния прокурор. Там също има доста основателни въпроси от страна на протестиращите. Натрупаха се съмнения по отношение на дейността на главния прокурор“, подчерта Даниел Смилов.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram