Даниел Вълчев: Нинова не влиза в задкулисни уговорки, затова я нападат

“Правителството на Борисов е удобно на много хора. Десните ще спечелят места в парламента, но пак ще им трябва Борисов, за да имат министри. По същия начин ще са и ДПС. Единствено БСП не се включиха в това. Затова критиките към Нинова са толкова силни. Изглежда, че те не се договарят”.  Това заяви деканът на Юридическия факултет на Софийския университет проф. Даниел Вълчев пред БТВ.

Той посочи, че протестите са показали, че е възможно хора с различни виждания да се обединят в името на обща цел. „Правителството е напълно нелегитимно от лятото насам. Протестите дадоха сериозни резултати“, добави той..

На въпрос дали ще се ваксинира бившият образователен министър отговори, че няма никакво намерение и никога не го е правил доброволно. Той подчерта, че е далеч от всякакви конспиративни теории, но има въпроси като всеки разумен човек. “Ако ни кажат, че не можем да пътуваме и да ходим на работа без да се ваксинираме, ще го направя, но след колко време ще трябва отново да се ваксинирам? Дали това са ваксини, които решават въпроса дългосрочно или това са ваксини, които ще трябва да си поставяме постоянно?”, зададе редица въпроси към управляващите проф. Вълчев.

“В противен случай ще трябва да се ваксинираме понеделник, сряда и петък както е тръгнало”, предположи Даниел Вълчев.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram