Главчев ще се бори срещу купуването на гласове на изборите

Честността на предсрочните парламентарни избори е без алтернатива и опитите за купуване на гласове и опорочаване ще срещнат нашата категорична съпротива. Служебният кабинет подготвя изборите, но не участва в тях. Тази заявка прочете в първото си изявление служебният премиер Димитър Главчев в началото на първото заседание на служебното правителство.

Припомняме, че предсрочните парламентарни избори ще се проведат заедно с европейските избори на 9 юни – 2 в 1.

„С първото заседание на Министерски съвет стартираме интензивната подготовка на честни и свободни избори. Като служебен кабинет това е наш първи приоритет, стриктно, спазвайки Конституцията и законите на страната в тясна координация с Централната избирателна комисия (ЦИК)“, подчерта Главчев.

Според Главчев предизборната кампанията ще бъде меко казано „напрегната“.

А премиер и министри са „длъжни да останем хладнокръвни“. В действията си ще се водим от законите, здравия разум и интересите на българските граждани, увери Димитър Главчев. Освен честността на предсрочните парламентарни избори кабинетът ще се фокусира върху решаването на въпросите и проблемите пред страната. Държавата няма режим на изчакване, ще сме на работното си място, за да се гарантира спокойствието на институциите в изпълнителната власт. Предстои мандат, в който ще свършим много работа в интерес на хората, увери служебният министър-председател.

Източник: Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram