Гешев след указа на Радев за освобождаването му: Борбата продължава! Бог с нами!

Няма по-важно нещо на света от истината.

Това написа вече бившият главен прокурор Иван Гешев във Фейсбук, след като президентът Румен Радев подписа указа за освобождаването му.

Справедливостта е резултат от истината, допълни той. Според него „безогледното пренебрегване на фундаментални принципи“ няма да бъде прието нормално.

„Дали тези „политици“, които изкривиха истината и несправедливо ме отстраниха заради думите „политически боклук, извинявам се за израза“ – дали по този начин ще постигнат одобрението на хората?

Дали безогледното пренебрегване на фундаментални правни принципи и зачеркването на жизнено важни принципи като демокрацията и справедливостта ще бъде възприето от народа за нормално?“, пита Гешев

Бившият главен прокурор допълва, че битката за справедливост не е само негова лична битка – „битката за справедливост е битка на целия български народ“.

„В името на Отечеството тази борба продължава! Да живее България! Бог с нами!“, завършва той. 

Ето какво написа Гешев:

Няма по-важно нещо на света от истината.

Справедливостта е резултат от истината.

Дали тези “политици”, които изкривиха истината и несправедливо ме отстраниха заради думите “политически боклук, извинявам се за израза” – дали по този начин ще постигнат одобрението на хората?

Дали безогледното пренебрегване на фундаментални правни принципи и зачеркването на жизнено важни принципи като демокрацията и справедливостта ще бъде възприето от народа за нормално?

Битката за справедливост не е само моя лична битка, битката за справедливост е битка на целия български народ.

В името на Отечеството тази борба продължава!

Да живее България! 

Бог с нами!


Към момента не е ясно какво ще прави Гешев. Има спекулации, че подготвя създаването на собствена партия. Официална информация обаче няма.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram