Гешев: Вярвам, че ВСС няма да влезе в графика на Пеевски и Бойко Борисов

Вярвам, че ВСС няма да влезе в политическия график на Делян Пеевски и Бойко Борисов, заяви главният прокурор Иван Гешев преди заседанието на ВСС, на което продължава процедурата по неговото отстраняване. 

„Искам да кажа няколко важни неща към всички българи – не само ние магистратите, членовете на ВСС, но и всеки един българин, ако сега се наведе, вече няма да може да се изправи“, заяви Гешев.

След като се провежда акция от опита ми за убийство до политически инсцениран опит за отстраняването ми, в нарушение на всякакви основни правни принципи, в нарушение на елементарна дори почтеност, спрямо главен прокурор, представете си какво означава и какви гаранции има един обикновен магистрат, пък и всеки един българин“, заяви той.

„Опасността е да се върнем във времената, когато ни управляваше, в нарушение на всякакви принципи за разделение на властите, една тричленка, наречена Политбюро„, категоричен е Гешев.

Той подчерта, че вярва в колегите си, в съдебната власт, членовете на ВСС, че няма да влязат в „политическия график, може би графика на Делян Пеевски и на Бойко Борисов“.

Заседанието на ВСС ще започне с изслушване на заместничката му Даниела Машева, която трябва да свидетелства за емоционалното  състояние на Гешев.

Очаквайте подробности

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram