ГЕРБ стяга местните структури в подкрепа на правителството

Партийното ръководство на ГЕРБ продължава с усилията да мобилизира и консолидира местните организации на партията в подкрепа на правителството на Бойко Борисов. Най-отчетливи в това отношение са системните обиколки на административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов из страната.

След като посети по-проблемните партийни структури – Видин, Плевен, Благоевград – Паунов се отби на 21 юли в Разложко. На среща с общинското ръководство и актива той е спуснал версията на партийния връх за политическата ситуация. „Срещу ГЕРБ е създаден Отечествен фронт с голям финансов ресурс, който се опитва да дестабилизира страната. А тази дестабилизация работи изцяло в интерес на един беглец в Дубай”, заявил е административният секретар, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Паунов е говорил и за протестиращите – че се надява да „формулират ясни и конкретни искания към властта” и да влязат в диалог с управляващите. „Трябва да имаме очи и за хубавите неща. България бе приета в чакалнята на еврозоната и в Банковия съюз. А днес (вчера – бел.ред.) от Брюксел премиерът Борисов съобщи новината, че страната ни ще получи 29 милиарда евро от ЕС до 2027 г. Тези два успеха са показателни за доверието, което Европа има в България и лично в премиера Борисов”, вдъхновил се е административният секретар на ГЕРБ.

Местните партийни членове откликнали „единодушно”, че „няма предпоставки за подаване на оставка на правителството”. „Кабинетът и управляващото мнозинство в парламента са легитимно избрани от над 1 млн. българи. Ние носим отговорност пред всички тях да не допускаме политическа криза и безвремие, каквито неизменно ще последват, ако Румен Радев състави служебно правителство“, обявила е шефът на разложката организация Мария Копанарова.

Темата за евентуален кабинет, съставен от президента, е била ключова и на среща на Паунов и областния координатор и евродепутат Андрей Новаков с партийци в Благоевград същия ден. В областния град ГЕРБ е в опозиция на кмета Румен Томов. „Държавата обаче се намира в такъв период, в който трябва да бъдат завършени редица стратегически проекти. Служебно правителство и политическа криза могат да се окажат спирачка пред всички тези цели, насочени към бъдещето на страната и нейната евроатлантическа принадлежност“, обявил е Паунов пред благоевградските активисти.

ЗА ВРЪЗКИТЕ С ДПС

Цветомир Паунов, заедно с евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, са разговаряли и с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово. На срещите е станало въпрос за обвиненията, че партията е в тесни връзки с ДПС. „Атакуват ни заради някакви евентуални връзки с ДПС, което, разбира се, е напълно несъстоятелно. Дори напротив – в смесените райони единствено ГЕРБ се противопоставя на ДПС, други политически сили няма. ГЕРБ ще бъде силен в смесените региони, докато е ясен и категоричен опонент на ДПС“, коментирал е темата Асим Адемов.

Сега

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram