ГЕРБ-СДС: Загубихме достатъчно време със срещите с ПП-ДБ

ГЕРБ -СДС започват срещи с останалите парламентарно представени партии за подкрепа за кабинет с първия мандат. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя определи като „загубено“ времето, прекарано в срещи с ПП-ДБ.

След седмици срещи на работни групи, опити за подкрепа за съставяне на правителство и един представен проектокабинет днес експертите на ГЕРБ-СДС остро критикуваха управленската програма, публикувана от „Продължаваме промяната-Демократична България“ като резултат от преговорите.

Според Томислав Дончев обаче в нея липсват техни предложения цели сектори, като най-проблемни се очертават бюджет и финанси, регионално развитие, енергетика, здравеопазване.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова беше категорична:

„Ако те са забравили, че ние сме победители в два поредни предсрочни избора, да им го напомним отново. Загубихме достатъчно време, което можеше да бъде посветено, включително и на законодателна дейност, за да ги обучим как се пише управленска програма и не в екселска таблица. Идва време за сериозни разговори за България“.

Утре започват срещите на ГЕРБ-СДС с останалите парламентарно представени партии – в 11 с ДПС, в 13 часа с БСП, в 15 с „Има такъв народ“, а в петък в 11 часа е срещата с „Възраждане“. Всички са потвърдили, че ще присъстват. След серията експертни разговори, следват и лидерски срещи.

БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram