Ген. Румен Миланов: ”Приятел” е снимал в спалнята на премиера Борисов

В спалнята на премиера Бойко Борисов е снимал ”приятел”. Достъп до имота имат охраната и хигиенни работници, които го чистят, но изключвам възможност да е от тях, те са проучени.

Това заяви пред bTV бившият шеф на НСБОП и НСО ген. Румен Миланов.

Проблемът по думите му винаги е бил именно с хората, които имат достъп до тези помещения. Но е категоричен – снимал е приятел. Иначе не може да влезе.

„И преди съм казвал, че достъпът до подобни обекти от т. нар. близки хора трябва да бъде много ограничен, те много внимателно трябва да бъдат проучени, тъй като това крие опасности“, посочи ген. Миланов и допълни, че всеки иска да е приятел на министър-председателя, но не всеки има искрени намерения.

„Ако този въпрос се подцени, такива неща се появяват“, заяви още бившият шеф на НСО.

Той бе категоричен, че това хвърля сянка на съмнение за правилния подбор на хората, които около ВИП лицата, което е част от грижата на НСО.

ФрогНюз припомня, че вчера в онлайн пространството се появи видеоклип, за който се предполага, че е сниман от спалнята на министър-придседателят. Борисов също не отрече, че това е неговото жилище. Той обаче заяви – всичко е аранжирано и много внимателно планирано.

Миланов коментира и казуса със случилото се в парк „Росенец“. Той уточни, че е било напълно възможно ситуацията да се развие по друг начин и до подобни ескалации да не се стига.

„Гардовете извършват някаква охранителна дейност там – дали е Доган, дали е Пеевски, няма значение. Тази зона трябва да се обозначи. Когато Христо Иванов отива, те трябва да се легитимират – те са държавни органи. Аз щях да постъпя по съвсем различен начин. Какъв е проблемът? Те не са подготвени за такива ситуации, което е пропуск категорично“, посочи Миланов.

Относно спорният въпрос за това кой ръководи НСО Миланов заяви:

„С кой се съобразява началникът на НСО е конкретна ситуация, но решението го взима той. Основният приоритет е съдържанието на информацията. Ако има информация, че се готви покушение срещу мен, например, то тогава се предприемат мерки за охрана“, обясни Миланов.

Неподсредствената и пряка отговорност е на началника на НСО. Ако утре стане нещо – той е отговорен. Не е падарин. Началник на НСО е, посочи още Миланов.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram