ГДНП задържа бивш депутат на ГЕРБ

В Бургас задържаха бивш депутат в три Народни събрания и дългогодишен лидер на ГЕРБ в Бургас. Става дума за Иван Вълков. Причините за ареста на бившия народен представител от борисовите редици не са ясни. Извършват се обаче претърсвания на автомобила му.

Според първоначалната и оскъдна информация,  Вълков е бил арестуван след акция на входа на бургаския квартал “Сарафово”. Източници на Фрог нюз съобщиха, че акцията е на ГДНП.

Обискът на превозното му средство „Дачия Докер“ продължава вече два часа. Тече претърсване в триетажната му къща в квартала. Освен него и половинката му, в жилището живеят и родителите на Вълков.

57-годишният бивш депутат изглежда с влошено здраве, предават местни медии. Вижда се, че е с бастун заради сменена наскоро става.  Малко след 12 часа полицаи са сложили белезници на ръцете му и са го отвели за разпит. МВР и прокуратурата засега не дават никаква информация. Дори не уточняват коя точно структура е „подгонила“ гербаджията. 

Вълков е бил депутат от ГЕРБ в 41 и 42 Народно събрание, както и член на комисиите по външна политика, по транспорт, информационни технологии и съобщения.

В момента, той е общински председател на партията в Бургас, но е в оставка, тъй като на събрание на формацията в понеделник е отказал да бъде номиниран за поста и си е направил самоотвод.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram