„Възраждане“ иска премахването на паметника на американските летци

„Възраждане“ ще настоява паметникът на американските летци, които са допринесли единствено за смъртта на мирно българско население  през Втората световна война да бъде демонтиран. Наличието на този паметник на българска земя е позор за управляващите страната ни, защото той е във възхвала на тези, които са виновни за убийството на българско население.

От 18 октомври 1943 до 17 април 1944 англо-американците убиват 4208 българи, раняват тежко още 4744 българи и разрушават или увреждат 12 657 сгради (вкл. Народното събрание), причинявайки щети за милиарди левове. Убитите българи са само жени, деца и старци – мирни невинни жители. В боевете умират и  десетки български военни пилоти, които с живота си пазят небето над България.

Днес в град София в близост до Посолството, което в момента управлява страната ни чрез марионетен кабинет, който представя за български има издигнат паметник на американските летци, на убийците на нашите герой и на мирното ни население.

В духа на зараждащите се настроения в някои кръгове на българското общество, които служат на американския си господар и заблуждават общественото мнение, че паметниците ни трябва да се премахват или преместват, „Възраждане“ настоява паметникът на американските летци да бъде демонтиран.
Този паметник няма място в София, ако американските дипломати желаят нека го вземат и да го занесат на тяхната земя.

На всички управляващи напомняме, че активно организираме дежурства от граждани-доброволци, с които заедно ще пазим паметника на Съветската армия. Армия, която не убива нито един българин за разлика от  англо-американската армия, която убива невинни жертви – деца, жени и старци. За децата пуска бомби под формата на детски играчки и тези от тях, които не са убити завинаги са осакатени.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram