Великденските добавки ще бъдат изплатени след 15 април

„Ние променяме цялата система на социалната подкрепа и социалното подпомагане. Обхващаме помощите към тези хора с линията на бедност. До сега беше свръзана с гарантирания минимален доход. Той от 2009-та година беше 65 лв., а сега е 75 лв. Променяме цялата картина. Ще се съобразяваме с линията на бедност, която ще изчисляваме по нов начин, по европейски критерии“, това заяви социалният министър Георги Гьоков пред NOVA.

„Желанието на хората е пенсиите да се увеличат с около 20%. Като направим изчисленията ще видим дали това е възможно“, подчерта той. 

И допълни, че със сигурност ще има увеличение при тях.

„Ние критикуваме добавките, които се спрягаха за добавяне към пенсиите, а не както е в случая с Великденската добавка. Великденските добавки ще бъдат изплатени след 15 април. Нарочно ги отделихме от другите плащания при индивидуалната пенсия, за да няма объркване“, уточни социалният министър.

„Украинците не получават прословутите 40 лв., а ги получават хотелиерите. Към вчера е имало около 70 000 украински граждани, които са останали тук. Тези украински граждани рано или късно трябва да излязат от хотелите, а ние трябва да им предложим адекватни алтернативи“, добави Гьоков.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram