Вашите гласове: Епична битка се задава за гласовете на полезните идиоти

„Голям буламач ще е тази партия – леви, десни, либерали, консерватори… И каква политика ще водят – лява, дясна?“; “Това е второ издание на юпитата на Царя, 20 години по-късно. Който не знае как завърши тази история, е неграмотник. А който знае как завърши, но е готов да гласува за Остап и Кися – завършен идиот е”; “Опичайте си акъла бе хора, 30 години ви въртят на шиш и вие се кефите, като си мислите,че сте на плаж на Ривиерата, а те бавно ви пекат, за да ви схрускат с хрупкавата зачервена кожичка!”; “Много Нострадамуси коментират тук. Партията още не е регистрирана, първа презентация без много подробности, но байганьовците виждат в бъдещето и знаят какво ще се случи”: безпощадният народен анализ в рубриката ни “Вашите гласове”. Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

Духът на времето

Искахте свободен пазар, борси, фючърси-мючърси, деривати, сертификати, антикарбонова зелена икономика. Не искахте държава, регулации, данъци, защото било комунистическо, не искахте 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй, АЕЦ Белене, Южен поток, защото така искат американските господари и техните местни мекерета. Хайде сега летете на гребена на пазара и се обърнете към Мустафата за евтин газ и евтин ток.

Кара

Няма значение кой – как изглежда. Признавам, не считам Василев и Петков за красавци, но това е без значение. Важното е, че: Петков е назначен за министър в нарушение на Конституцията след като е подписал Декларация по чл. 313 от НК с невярно съдържание, и вероятно е имотен измамник; Василев още е обвиняем в Англия за интелектуална кражба и бившите му съдружници твърдят, че е измамник; Спецов, съгласно документи, е „продал“ фирма с 1.5 милиона задължения към НАП на клошар, след като е подписал ревизионен акт-следователно е знаел за задълженията и така съзнателно е ощетил България с 1.5 милиона. Не е нормално тези хора да говорят за морал, чест и истина. Не е морално тези хора да правят партия и да претендират да управляват България.

Тия двамцата

Са политически брокери на сили които стоят зад тях /САЩ основно/. Те нямат никакви политически възгледи и никакви „ценности“. Изпратени са тук да свършат определени политически задачи, възложени от САЩ. Да предадат едни средства в правилните ръце, и да кешират за себе си. Това е второ издание на юпи-тата на Царя, 20 години по-късно. Който не знае какзавърши тази история, е неграмотник. А който знае как завърши, но е готов да гласува за Остап и Кися – завършен идиот е.

Епична

битка се задава за гласовете на полезните идиоти. Учиндолския проект на Доган срещу Харвардския проект на Козяк! Всички тръпнем!

Голям буламач

ще е тази партия – леви, десни, либерали, консерватори… И каква политика ще водят – лява, дясна?

До Идеалист

Оприличаването им с Остап Бендер е комплимент за тези двамцата, които са по-близки до дребните шмекери, на които попада самият Бендер, както и на шмекерите в „Майстора и Маргарита“, които до един си получават заслуженото от Воландовата свита, понеже Божествените сили не си правят труда да се занимават с тях.

Огромния дефицит при прехода в нашата страна е справедливостта

При това призивите за почтеност звучат толкова примамливо, като празна кука за шарани. Ясно е, че има хора които ще клъвнат – живи и здрави. А това което лицето Кирил Петков казва: „Не, не съм канадец“ е вярно – той се държи като селски хитрец, защото човек с това непочтено поведение там ще бъде линчуван. Твърденията му са все едно някой да ти дължи огромна сума и да ти каже ще ти ги върнах ти ги, без това въобще да се е случило. Жалко за Президента, който насърчи непочтеността на този хитрец, вместо да го отстрани и запази високо честта си.

Живка Павлова

Забелязвате ли този специфичен начин на говорене, опростен и накъсан на залчета като за малки деца, който използва Кирчо, примерно на брифинга вчера: „Когато предложението е такова: „Повярвайте ни, подкрепете ни, видяхте какво можем. Бъдете част от промяната“. Има много партии, които казват: „Не, не – това не е за нас“. Но има няколко партии, които казаха: „Ами, да, ние сме готови да сме част от промяната“. Този начин на говорене е манипулативен, използва се в рекламата най-вече, заобикаля съзнанието и се възприема директно на подсъзнателно ниво. Същата реч, адресирана към съзнанието, би звучала така: „Нашият апел към партиите е да ни повярват и да станат част от промяната, защото ние показахме какво можем през месеците, в които управлявахме. Има партии, които смятат, че това не е за тях, но все пак няколко откликнаха положително и декларираха желание да станат част от промяната.“ Ефектът обаче е различен. Възприетата от съзнанието реч ведната се подлага на критично обмисляне, докато подсъзнанието е наивно, то не разсъждава и приема информацията безкритично.

Българина

Иван и Андрей от Сблъсък да бяха сложили, по-добре щяха да се справят. Палячовци. Откакто се появиха, инфлацията налази БГ. С това ще ги запомня.

Читател

Тези двамата ужасно ми напомнят за Котарака Базилио и Лиса Алиса от „Златното ключе или приключенията на Буратино“, или пък за Краля и Херцога от „Приключенията на Хъкълбери Фин“…

Бай Иван

За следващите избори трябва да си регистрирам партия АМПЕР, а може и ВАТ, ако някой ме е изпреварил! Този смешник Анестев съм го запомнил, как си бе нахлупил в парламента една ламаринена кофа на главата и се въртеше около мая манолова! И това са хората, които ще ни оправят! Боже пази България! Предлагам този лозунг да се записва от сега нататък на българските монети и банкноти! Ако не помогне, поне няма да навреди!

Един безпартиен:

ИТН и ИБГНИ не са политически партии, ДБ е изоставеното дете на същите кукловоди, ГЕРБ са си ОПГ, само БСП – хубава, лоша – е политическа партия и се държи като такава, видя се тия дни.

Helleborus

Очаквам с нетърпение момента, в който българските „антикомунисти“ ще гласуват за комунистическия президент, а ще застанат против десния кандидат. Надявам се след това „разкриване“ и огромен резил, най-накрая те самите да прогледнат относно собствената си комунистическа природа. И да спрат да лъжат хората, че са антикомунисти. Западните комунисти, от които пропищяха семействата и християнските общности, спрямо бившата БКП може да са антикомунисти, но спрямо световните стандарти са новите агенти на световния ред, който е чист комунизъм. И защо се учудвам, че ще хареса точно Янаки Стоилов, бившите и настоящи комунисти вече са едно цяло.

15:52

Тъй-тъй, чуждите инвестиции избягали „при първите слухове за профила на геппаджийската власт“?!?! Ко кайш? И кът избяали от тях, що не са върнале при „новите“ месии? Абе не схващате ли, че яко се заклаща макроикон. рамка на страната, и че първи надушват това, канарчето в мината, чуждестранните инвеститори? Срутването ще е жестоко и бая народ ще съжалява, че не сложи във фризера свинските уши, риба и домати, а ги мяташе из центъра на СОфия. Гиди ревлЮционери

Калина Константинова: Търсим партия, която да бъде нашата опаковка, за да се явим на изборите

Да търсиш партия опаковка е обида и за партията, и за вас, г-жо! Разбирам господата Петков и Василев и ги харесвам, трябва да покрият неразбиращите от политика (също и от бизнес) формирования ИТН, ИБГНИ, ДБ и т.н., които съсипаха последните два парламента и много време и пари от нашия живот и от парите ни… Политиката обаче е за политици! Както и България е парламентарна република и в парламента трябва да бъдат хора, които да градят закони в полза на обществото ни, НА БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО! Сто пъти написах, че винаги съм работила в частния сектор, но последните два пъти гласувах за БСП, образовани, възпитани и добронамерени, също и организирани. Няма читава дясна партия у нас, няма и толкоз! Бях член пет години на такава и я напуснах през 2009 година, когато се хванаха на хорото с Кюлчето.)

Чезаре Ламброзо

Тези са по-зле от чалгарите.Тенденцията е от зле към по-зле.

Flick

Много Нострадамуси коментират тук. Партията още не е регистрирана, първа презентация без много подробности, но байганьовците виждат в бъдещето и знаят какво ще се случи. Когато тези момчета представят своите политики по сектори, когато представят по-голямата част от кандидат-депутатите си, когато представят кои партии ще влязат в тази „коалиция на почтените“ в НС, тогава на тази база ги критикувайте. В момента такава „критика“ си е алогична и основно емоционална.

Минаващ

Добре са си момчетата. Много по-добре от чалгаря. Поне засега. Със сигурност ще оберат гласовете от чужбина. Много млади хора, които не искат и да чуят за стари муцуни ще ги подкрепят. Мисля, че с тях може да се говори, така че, ако се оправдаят прогнозните резултати, вероятността да се окажат мост между БСП и ДБ е голяма, въпреки смехотворците от ДБ.

мъдрец

Когато някой иска да се възползва от вас, той ви говори само нещата, които искате да чуете.

Митето

Всеизвестно е,че когато на нещо му се прави скъпа,мощна и пълномащабна реклама,то има нещо гнило в това нещо!Опичайте си акъла бе хора,30 години ви въртят на шиш и вие се кефите,като си мислите,че сте на плаж на Ривиерата,а те бавно ви пекат,за да ви схрускат с хрупкавата зачервена кожичка!

Ама де!

Внимавайте какво пишете, че Тошко ще реже части от тялото за такива приказки.

Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram