Български доброволци от Варна тръгнаха с частна линейка за Сирия

Преди два дни български доброволци от Варна с частна линейка се отправиха за Сирия!

Ето какво разказаха те:

Преди да тръгнем от България намерих човека с частната линейка и се организирахме да тръгнем с най-добрата апаратура, с мои лични средства взех превързочни материали медикаменти, турникети, седалки и въжета за спускане в пукнатините на сградите и специална екипировка, колеги парамедици и съграждани помогнаха със средства за да стигнем до Антакия.

Ексклузивно за ФАКТИ: Български доброволци от Варна тръгнаха с частна линейка за Сирия (ВИДЕО) - 2

Свързахме се с журналистката Оля Ал-Ахмед, която ни свърза с БЧК, където вече ни чакаха. Там натоварихме 12 кашона превързочни материали и медикаменти. Карахме 2 дена без сън и почивка беше пълно с препятствия като трудно говорехме с консулството на Сирия , беше пълен ад, но адът дойде още когато отидохме в Кармахан, тогава спирахме навсякъде и питахме с какво може да им помогнем, вече бяха по добре нещата, оставихме си специалния екип в лагера и без почивка се отправихме за Сирия през Антакия. Оля Ал-Ахмед ни прати гласови съобщения на арабски, в случай че ни потрябват при комуникация с хората. Тя предложи и помощта си да превежда, ако се наложи с гласови съобщения, тъй като не винаги имахме интернет. Цяла нощ помагахме за ваденето на хора и оказваме медицинска помощ..Ще го опиша по един начин за човек който през целия си живот е в екстремни ситуаци това може би е най-екстремната, извън зоната на комфорта, до 4 сутринта бяхме там после получихме информация за предоставянето на медикаментите за Сирия. Възхитих се на Веселин Маринов колко е бърз, решителен и взима правилни решения, в крайна сметка в 6 сутринта бяхме на границата и успешно доставихме всички помощни средства за Сирия. В навигацията от България ни помагаше непрекъснато денонощно д-р Мохамед Ал-Ахмед, сириец живущ в България. Поддържахме връзка и с Оля Ал-Ахмед по вайбър. Бяхме повече от изморени не знам как да го опиша, но това ни даде надежда да се върнем във Антакия и да продължим с работата с, но умората си каза своето и си позволихме 2 часа сън ..на сутринта започнахме щателно търсене и информация за жената и детето, по пътя помогнахме на още хора и спасителни екипи от други страни, докато почивахме звъняхме на всеки консул, всеки който нещо знае за жената и детето и стигнахме чрез полицията и граждани и посланика в Анкара да локализираме адреса. Но по пътя падна огромна сграда пред нас, затрупа двама души, за жалост не оцеляха, а ние помогнахме на турските спасители да извадим останалите и да съдействаме с транспорта на пострадалите, направиха ни специален път за нас да достигнем най-бързо болницата, сега се отправяме към базата на българските спасители за да заредим гориво и да оправим линейката за следващите пострадали.

МОЛИМ ЗА СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ДЪРЖАВАТА ЗА БЪРЗА ОРГАНИЗАЦИЯ ДА ИЗВЕДЕМ БЪЛГАРКАТА! ТУК САМО ЗАПИСВАТ ИМЕНАТА НА ХОРАТА И ГИ ПОГРЕБВАТ ВЪВ ФЕРМИ И ЛИВАДИ ИЗВЪН ГРАДА!!!!! МОЛЯ ЗА НЕЗАБАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ И ПОМОЩ!

Ексклузивно за ФАКТИ, Оля Ал-Ахмед

Ексклузивно за ФАКТИ: Български доброволци от Варна тръгнаха с частна линейка за Сирия (ВИДЕО) - 3

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram