Българският хляб не се прави от украинска пшеница

В България няма да има нито един хляб или закуска, произведена от украинска пшеница – никога не е имало, няма и няма и да има. Това увери в студиото на Нова телевизия председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева. Никога българските производители не са използвали украинско зърно или брашно и ако някога е имало внос, то той е бил само на ниво фуражи. Този внос, който се осъществява и по принцип не е годен за производство на хляб, тъй като няма съответните характеристики.

„Ако в България е влизала пшеница по време на транспортната сделка, тя е използвана единствено и само за производство на фуражиДа вярваме, че от Украйна ще влиза стока без пари, е повече от наивно и смешноНие имаме достатъчно земеделска продукция, с която да обезпечим своето национално производство„, поясни Кукушева.

Източник: Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram