БСП се връща на масата за преговори с ПП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отстъпи – ще разговаря с „Продължаваме Промяната“ за съставяне на правителство, след като стана ясно, че Кирил Петков се оттегля като министър-председател, а на негово място ще бъде предложен досегашният финансов министър Асен Василев.

„Нашето условие, за да преговаряме с „Продължаваме Промяната“, беше Кирил Петков да не е кандидат за премиер. То е изпълнено. Ще разговаряме с ПП за съставяне на правителство“, обяви Нинова в кулоарите на парламента.

От думите й стана ясно, че приоритетите, които Петков е изложил в своето обръщение, съвпадат с част от приоритетите на БСП. В преговорния процес левицата ще добави – социална политика, достъпно здравеопазване, развитие в образованието, стабилизация на икономиката.

„Напълно подкрепяме техните приоритети за борба с корупцията, промените в Закона за обществените поръчки, промените в КПКОНПИ – това е и част от нашата програма. Започваме да преговаряме по политики, ясно разписани този път – с ясни отговорности и срокове – нещо, което липсваше в първия мандат“, каза Нинова и отново потвърди: „Връщаме се на масата за преговори“.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram