Брутално пребитият Евгени Марчев е под охрана и с отнет телефон в „Пирогов“, докато МВР се хвали с образцовите си действия

Шокиращи кадри на побоя над студента Евгени Марчев се появиха веднага след протеста, но премиерът Бойко Борисов, подчинените му политици от ГЕРБ, ръководството на МВР и главният прокурор Иван Гешев скандално неглижират тези свидетелства на полицейско насилие и изкарват полицията жертва на платени провокатори. Шефът на СДВР Георги Хаджиев дори заяви пред медиите, че само двама от арестуваните 18 протестиращи са получили медицинска помощ, защото се оплакали от „главоболие“.

Случаят с Евгени Марчев бе описан от баща му пред Диков вчера. Момчето е държано в тежко състояние цяла нощ в Трето РПУ, без да получи медицинска помощ и с три припадъка. Едва вчера сутринта е отведено в „Пирогов“, където правата му продължават да се погазват – държат го под полицейска охрана и с отнет телефон, като обяснение за това МВР така и не даде. Адвокатът му Николай Хаджигенов обаче разказа пред „Сега“, че Евгени е под охрана, за да не може обществеността да се видят нараняванията му.

Вестник „Сега“ попита МВР дали момчето е под охрана, въпреки че няма обвинение. Оттам отговориха, че не са запознати със случай на пребит от полицаи и отказаха да дадат информация освен тази в сайта на министерството. Там в последните часове се публикуват благодарности от главния прокурор, свидетелства от тримата леко пострадали полицаи, твърдения на главния секретар Ивайло Иванов, че „българската полиция не е враг, а пази мира и спокойствието в страната“, и т.н.

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram