Борисов: Служебно правителство – абсурд. Ще направим огромен ремонт на кабинета

Извънреден брифинг в Министерския съвет дадоха лидерите на управляващата коалиция Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

Въпросът за оставките в кабинета ще се обсъжда след преодоляване на внесения от БСП вот на недоверие следващата седмица, стана ясно от думите на Валери Симеонов.

Коалицията в този състав ще управлява до завършването на мандата – до пролетта следващата година, обяви Симеонов.

Дебатите за вота ще са на 20 юли, понеделник. Това означава, че най-вероятно гласуването ще е във вторник, 21 юли. По закон гласуването на вота на недоверие е 24 часа след обсъждането.

„Вотът няма да мине, но промени ще има“, заяви лаконично Красимир Каракачанов.

Служебно правителство – абсурд (…). Ще направим огромен ремонт на кабинета, заяви премиерът Борисов.

Той обяви, че коалиционният съвет е изслушал много внимателно тримата министри, депозирали оставките си снощи – Младен Маринов, Владислав Горанов и Емил Караниколов. „Действително имат голяма подкрепа и всеки от тях е свърши значими за държавата неща“, подчерта министър-председателят. Като значими постижения на Горанов Борисов посочи финансовата стабилност и приемането на страната в европейския банков съюз и в чакалнята на еврозоната. Вътрешният министър Маринов положил, по думите на премиера, огромни усилия – „Няма неразкрито убийство, няма поръчителство за побой над журналисти да не са разкрити“. Борисов посочи и усилията на полицията за опазването на реда при протестите въпреки провокациите.

„Еми Караниколов – три години министерството на икономиката способства за повишаване на брутния вътрешен продукт – рекорден ръст на инвестиции, рекорден ръст на БВП“.

„Но вместо това (тримата министри – б.р.) с много добра тактика в обществото се привързват с Делян Пеевски и ДПС от така наречената градска десница.“

На вота трябва да покажем, че управляващата коалиция си има своето мнозинство в парламента, добави Борисов.

Христо Иванов с кой ще управлява, попита той./offnews.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram