Борисов се явява на разпит

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов влезе на разпит в Главна дирекция „Национална полиция“.

За това съобщи самият той на брифинг в партийната централа преди дни. Бившият премиер обясни, че трябва да се яви в 10.00 ч. за снемане на сведения, но добави, че не знае за конкретната причина.

Предположи обаче, че зад изпратената му призовка стои вътрешният министър Бойко Рашков. Преди изборите Рашков разказа в интервю, че по време на първия кабинет на Борисов, той е спасил свой министър, като оказал натиск на свидетел по дело.

В 9:30 започна протест в защита на лидера на ГЕРБ.

Протестът в подкрепа на Борисов се води от ММА-боеца Станислав Недков – Стъки. Той обяви намеренията си с пост във фейсбук вчера.

Граждани се събраха пред входа на Национална полиция, за да заявят подкрепата си за лидера на ПП ГЕРБ.

На протеста присъства и Спас Гърневски, който каза: „Борисов е вторият министър-председател след Стамболов, който е ориентирал България към Европа, и я пази от всякакви обстоятелства. Стамболов беше съсечен, защото пазеше българския интерес. Сега се случва същото. Само Борисов е направил опит да повтори тази следа. Радев изправя България на ръба конфликт. Ние няма да оставим България в ръцете на чалгаджии“.

„Очаквам скоро да има камъни след тези, които ще съставят кабинет. Когато дойдат проруски хора, те винаги са изгонени с камъни. Трябва да си дойде Бойко Борисов и България да тръгне по проевропейския път“, допълни той.

„Оставката на Румен Радев трябваше да се случи още отдавна. Нямат срам комунистите и промосковската номенклатура, затова се стигна до този срамен момент – да привикват Бойко Борисов на разпит. Целият Врачански регион ще въстане срещу безобразията, които се надробиха в последно време“, каза друг участник в протеста.

Граждани реагираха остро на въпросите на медиите кой ги е накарал да присъстват на протеста.

„Сутринта решихме със съпругата ми да защитим демокрацията. Това, което се случва, е порнография! Едни хора продължават да дърпат конците. Обидно ми е г-н Радев да ме управлява“, заяви гражданин.

„Окупатори на България!“, скандираха участници в протеста. На протеста присъстваше и руска журналистка, която предизвика вълнение сред гражданите. Тя каза, че е журналист и работи в Ал Джазира.

Протестиращите носеха плакати с надпис: „Не на терора на Радев и Рашков“ и „Не превръщайте Борисов в жертва!“

„Имаме нужда от нов човек, нов президент на България, ако искаме да продължим проевропейското си развитие, защото Румен Радев ни изкарва от там“, каза пред медиите Станислав Недков-Стъки.

Голямо множество изпрати Борисов до входа на ГДНП. Спас Гърневски го насърчи с думите: „Успех и горе главата!“. Граждани скандираха: „Докажи, че си прав, Бойко! Чакаме те тука!“, „Рашков – позор! Радев – позор!“.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram