Борисов: Пеевски водеше преговорите с протестиращите и ги доведе до успешен край

Целта ми е да не се политизира този процес. Трябва да има заместваща мощност, а хората да са доволни от своите заплати и професии. Това са достойни професии. Доста компромиси се направиха – първо от синдикатите, протестиращите, от правителството. Това заяви от кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов заяви, че ГЕРБ ще подкрепят споразумението в пленарна зала, но оттук насетне премиерът Денков е отговорен всичко, което приеме, да бъде договорен с Брюксел.

„Той (Делян Пеевски – бел. ред.) водеше преговорите и ги доведе до успешен край, колкото и да не се харесва на „умнокрасивите“, заяви той.

„3 години служебни и редовни правителства не направиха нищо за Териториалните планове“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отговори остро на въпрос на журналист, че вчера енергийният министър е казал, че точките в споразумението с енергетиците са трудно изпълними: „Не знам тези министри какво са правили вчера, когато е било подписано споразумението. Нали вчера си сложихме подписите, след като часове наред са водени тези преговори? И ако сега министърът каже, че е неизпълнимо, да дойде да го каже на трибуната и да гласувам „против“. Как така? Като няма слон в стаята, или да си подаде оставката, или да дойде да ни обясни. Аз повече няма да си залагам партията за аматьори, които не знаят какво говорят. Единият ден единият обижда миньорите, на другия ден другият казва, че споразумението няма да проработи. А ние тука да гласуваме.“

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram