Борисов пак се разходи до околовръстното и обеща още пътища

Премиерът Бойко Борисов отново отиде в почивен ден да провери работите по околовръстното шосе на столицата, и както обикновено негов спътник беше зам.министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който най-често го придружава, независимо, че ведомството си има министър – Петя Аврамова.

Той отиде при няколко работници, които заливаха с асфалт настилката на мост и проведе свойски диалог с тях, чрез който уведоми народонаселението, че утре ще бъде стартирана процедурата за ремонт на отсечката Велико Търново – Русе. 

„- И какво? Пра`ите мост…

– Да, мост.

– Днеска до колко ше работите?

– Цял ден, сега заливаме фугите…

– За да мо`е да залепи, ясно…

– Да, и после се уплътнява всичко…

– Важното да сме здрави. В понеделник пускаме процедурите и за Велико Търново – Русе и мо`е да стане един ден да отидете оттука – там. Ти помниш ли? Ти си минавал сигурно – целото беше изровено. От 70-те години не е пра`ено. Сега го правиме целото, за да мо`е всички населени места да си го ползват. 

– Евала, евала…

– Всеки ден се молиме на господ (кръсти се и гледа към небето) за времето. Виж колко е било лесно да поддържаш две ленти. А горе са 12 ленти. Едно и също ли е? Да напра`иш мостче с две ленти и с 12? Не е едно и също… Ама да не намирам кусури.“

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram