Борисов на Перперикон: Искам обща кандидатура на демократичната общност срещу диктатурата на Радев

https://74aad985438b6fb8579f3118bc88b742.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.htmlБорисов на ПерпериконЗа избори – 135 млн., за пътища – 100 млн. Това е режимът на Радев, категоричен бе лидерът на ГЕРББорисов на Перперикон: Искам обща кандидатура на демократичната общност срещу диктатурата на Радев1964 | 12 септ. 2021 | 11:13На въпрос за чата с главния прокурор Иван Гешев, пиарът на Борисов Севделина Арнаудова отговори, че има комуникация и с Мая Манолова, и с Радев и с жена му Десислава Радева дори. (ВИДЕО)https://74aad985438b6fb8579f3118bc88b742.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html
„Обикалям страната и гледам – пътища не се правят, пари няма. За избори дават 135 млн., за пътища – 100 млн – това е режимът на Радев.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Перперикон, където се изкачи заедно с младежи от партията, водени от председателя на МГЕРБ Георг Георгиев. Те се срещнаха с проф. Николай Овчаров, който им показва последните археологически открития на обекта. Професорът подари на Борисов своя книга за Перперикон и каза, че благодарение на помощта на Борисов 6 обекта от културния туризъм в България са били възстановени и отворени за туристи, като се похвали, че „Нешънъл Джиографик“ идват да снимат на Перперикон. Проф. Овчаров разказа на младежите от ГЕРБ историята на селището и заяви, че най-големите средства за проектите са получавани по времето на управлението на ГЕРБ. Кандидатурата на ГЕРБ за президент вече е ясна, но трябва да спрем да се занимаваме с дребнотемие, отговори Борисов на въпрос дали са готови с кандидата. „Професорът говори колко много е направено. А вие видяхте в парламента здрава коалиция. А защо не направиха правителство, след като имат и мнозинство за бюджета. Не беше разяснено на хората, че актуализират миналогодишния бюджет. Логиката е, че партиите, които гласуваха, водени от ДПС, гласуваха само за няколко месеца бюджет. А защо не го направиха за цялата година, да видим сметките как ще им излязат. Само направиха изборите на Радев. 135 млн. лв. грешно похарчени пари за новите избори“, коментира Борисов.

„А за пътищата и цялата пътна безопасност – 100 млн. лв. и гледам, че изобщо не се оправят мантинелите, никаква безопасност“, заяви Борисов.

„Как ще направят правителство? Обвиняват се в купуване на депутати, палячовци се наричат. Другите пък обявиха, че третите са прасе касичка и само митниците ги интересуват. Е, как за 3 месеца ще се заобичат. Тогава няма да направят правителство и Радев ще обвини партиите и ще излезе сух“, коментира Борисов на въпрос за предстоящите избори и припомни, че стоят 3 млн. ваксини, а пандемията не стихва, защото хората не се имунизират. Според Борисов е грешка при тази коалиция в парламента, да се ходи на избори.
„Можеха да си направят правителство и да приемат бюджет за следващата година. А сега два месеца ще слушаме пак кой крив и кой прав, и още 135 млн. лв. за избори“, коментира той.

„Кандидатурата за президент е ясна, но се надявам да спрете да се занимавате с маловажни неща. За мен не е важно, защото тези популисти и особено Радев, който говореше колко е важно е да се броят квитанциите, сега не казва нищо и не се прие. Това означава, че пак ако не им стига нещо, ще го броят два-три дни и ще си спечелят изборите. Знам, че съдията е купен“, отговори Борисов на въпрос за дали ГЕРБ са готови с кандидата за президентските избори.

„Тези правителства само обслужват олигархията. Радев нарушва конституцията и не отстрани канадски гражданин, рекетира и парламента, казва им какво да правят“, обяви Борисов. Според него ако искат да правят партия, Петков и Василев да се явят на избори, вместо като назначени министри да харчат готови милиарди, които са били събрани от ГЕРБ. „Нищо не се случва в икономиката. Виждат се само протестиращи сектори във всеки бранш. Кое е успешното? Само им се прави страховита реклама и се дават огромни пари за това“, каза Борисов. Той обяви, че съжалява, че разумен човек като Николай Василев е трябвало да е премиер и съжалява, че не е успял този кабинет на ИТН.

На въпрос дали ще се яви за президент, Борисов обяви: „Този пост не ми е бил интересен. Аз обичам да видя, като се обърна, какво сме направили с нашия труд. Знам, че по-подготвен от мен за премиер няма и затова е тази ярост срещу мен. Защото те всеки ден показват, че не могат. Йорданов каза, че всички били лицемери, но има ли по-лицемерно от това да гласуваш с тези партии в парламента като един, щом те са искали да те подкупват и да си разцепват партията?

„Моя работа е кога ще обявя кандидатурата. И на Изпълнителната комисия. Скоро ще бъде, но аз искам да има една обща кандидатура на демократичната общност срещу диктатурата на Радев и тя ще е успешна. ГЕРБ е демократична партия. Сега младежите си номинират кандидати, вчера говорих и с ПГ и те да предложат. И на общинските събрания в структурите също събират. До седмица-две ще излъчим. Но защо не приеха да се броят квитанциите в секциите – защото ги е страх, че ще ги хванем, че пак ще излъжат на изборите“, заяви още Борисов.

„Водим разговори с други демократични формации и ще е най-добре да имаме общ кандидат. Ще е хубаво да има общоотдалечена двойка, която да може да обединява“, каза Борисов. На въпрос за чата с главния прокурор Иван Гешев, пиарът на Борисов Севделина Арнаудова отговори, че има комуникация и с Мая Манолова, и с Радев и с жена му Десислава Радева дори. „Всички си обсъждат случващото се в парламента и е нормално да познавам всички“, каза Арнаудова.

Борисов пък попита защо не се говори за торбичката на Пламен Узунов и се пошегува: „Казах ѝ вече да не си пише с други мъже и само на мен да ми праща емотиконки. С Мая Манолова може, защото и аз съм си чатил много с нея“.

На въпрос за спрените инфраструктурни проекти и най-вече АМ „Хемус“, Борисов избухна: „Румен Радев е убиец на Севера и Северозапада. Спряха и тунела под „Петрохан“. Всичко на тази магистрала е законно и това е реката, която ще спаси Северна България. Друго няма какво да кажа! Вижте магистралата и питайте какво значи за хората това! Щеше до две години да стане и да ходим и до Видин по нов път. А сега – нищо!“ Той сметна, че на цената на изборите Хасково, Кърджали и Ямбол са щели да имат нови околовръстни пътища. Борисов попита кога медиите ще попитат за „500К“ на Татяна Дончева или есемесите на Узунов, а не спират да се занимават с ГЕРБ.
Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram