Борисов: Гешев тръгна да прави партия, нападайки мен и Кирил Петков, защото му пречим на политическия проект

Очевидно е, че Гешев тръгна да прави партия, нападайки мен и Кирил Петков, за да ги дискредитира тези имена, защото му пречат на политическия проект. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов, предаде репортер на „Фокус“.

„В последните две-три седмици за пореден път някой, който иска да прави политическа партия, започва да се занимава с Бойко Борисов, нарушавайки дори служебните си ангажименти. Всичко това в последните седмици беше за да се направи основата на политическа партия“, заяви Борисов.

Според бившият премиер Гешев е показал с действията си в кой спектър на политическата сцена иска да застане.

„Той не заключи нито един път ДПС. На мен и на Кирил Петков поиска имунитетите. Той показа на коя част от политическата сцена ще застане. Попита ли през тези две години и половина колко дела са на трупчета, колко сигнали се дадоха, колко имунитети и производства се поискаха?“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов бе категоричен, че няма да обсъжда действията на ВСС. Той бе категоричен, че не познава никого от Прокурорската колегия и не е избира Борислав Сарафов. 

„Аз години наред не съм имал имунитет. Няма да си харча енергията, за да се обяснявам по тези теми. Нито съм избирал Борислав Сарафов, нито съм го чувал. Не съм участвал и в свалянето на Гешев. Не познавам никого от Прокурорската квота“, категоричен бе депутатът от ГЕРБ-СДС.

Фокус

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram