Божанков за момента остава независим депутат

„Звучи добре независим, но аз независим никога не съм бил“, това заяви Явор Божанков, независим депутат пред bTV.

В този ден точката беше извънредна, не беше планувана в програмата. Считах това, което смятам за редно. Казах това, което смятам от трибуна, а след това групата се събра и взе решение, заяви той за изключването си от ПГ на „БСП за България“.

Ако върнем времето, ако пет пъти трябва да гласувам, ще гласувам по същия начин, категоричен беше той.

В БСП имам не просто колеги, а приятели. Но не е еднопосочна улица. И аз съм дал много на БСП, добави независимият депутат.

Той заяви, че му е било предложено да не гласува за военната помощ и да не излезе от зала, но Божанков не е приел.

„Идва момент, в който човек не може да прави компромиси“, продължи бившият депутат от „БСП за България“.

„Не съм подвел избирателите си“, категоричен бе Божанков.

Ние трябва да подкрепим каетегорично със санкции и военна подкрепа, защото няма друг начин. Ако не спрем агресията утре ще бъде Полша или някой друг, заяви още бившият социалист.

Целта на тази война не е битка с някакви нацисти. Битката се води за ресурси. Украйна е един от най-големите производители на храна. Спирането на храни от там може да предизвика световен глад, но Европа няма да позволи отново такова нещо след Втората световна война, заяви Явор Божанков.

Няма как един човек да промени една политическа сила. Те са взели своето решение, че искат да продължат по този курс, каза още той.

Той бе категоричен, че няма връщане за него в БСП и добави, че не иска да остане в ПГ на „БСП за България“.

„Аз стратегия не съм имал, план. На този етап независим ми личи чудесно“, заяви той дали е взел решение да се присъедини към друга партия.

Такъв разговор не съм търсел, не са ме търсили, а такъв разговор не е воден. Не съм го направил с план, за да отида в друга партия, допълни Божанков.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram