Арестуваха преподавател от ВУЗ за педофилия – поканил 13-годишна на среща

Служителите на реда арестуваха за педофилия преподавател от ВУЗ в София. Задържането е станало снощи в столичния ЖК „Младост“ 3 по сигнал „ловеца на педофили“ от „Младите срещу системата“ Ален.

На мястото са пристигнали полицай от столичното Седмо РУ-СДВР. Мъжът се казва Георги Иванов, той се е опитвал да склони 13-годишно момиченце към полов акт и други сексуални действия, твърдят от инициативата „Младите срещу системата“

Първоначално се е представил като Георги Петров. Запознанството започнало от социалната мрежа. Преподавателят живее под наем в „Студентски град“. Софийският районен съд решава за ареста на 21, обвинени в педофилство

За задържането потвърдиха от университета, в който преподава Георги Иванов пред „Евроком“, като отказаха да предоставят допълнителна информация. 

„Да, има такъв случай и сме много изненадани. Досега не е имало оплаквания от студенти срещу него“, казаха от ръководството на ВУЗ-а. Излязох да се запозная с младо момиче, казва Иванов пред Ален.

„Не търся сексуални отношения, след години е възможно момичето като стане голямо“, обяснява се преподавателят, който й е предложил среща вечерта в неделя. Той признава, че момичето му е казало, че е на 13 години. 

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram