Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София

ГЕРБ обяви кандидата си за кмет на София. Номинацията на партията е Антон Хекимян. Георги Георгиев от СОС обясни пред журналисти, че Антон Хекимян ще е и водач на листата, а той ще бъде втори.

„Намираме се в нестандартна ситуация. Решението няма как да бъде взето лесно. Решението съм го взел напълно съзнателно, лично аз и след време, което аз поисках да ми бъде отредено, за да помисля. Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с Бойко Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът на ГЕРБ за кмет”, обяви Хекимян.

Преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че кандидатът ще бъде „нестандартно решение”.

Бойко Борисов не присъства на събитието.

„Намираме се в нестандартна ситуация, както каза преди няколко дни господин Борисов за решението, което беше взето. Решението няма как да бъде взето лесно. Взел съм го обаче напълно съзнателно, лично аз и след време, което поисках да ми бъде отредено, за да мога да помисля, да преценя ситуацията. Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с господин Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът на за кмет на ГЕРБ. Разбрах от него, че имам номинация от структурите на партията, и помолих за време да помисля, защото това не е нещо, което трябва да бъде взето за минути или секунди като решение“, обясни Хекимян.

Той допълни, че е получил уверение, че ще може да взема решенията си сам. Обясни и че от години е свикнал да е пред камера и няма какво да крие.

„През цялото време като журналист в Би Ти Ви съм критикувал, осъждали сме действия, които са се случвали в Столична община, търсили сме решения, търсили сме начин за това проблемите на гражданите да бъдат решени и съм имал лично отношение и коментар по всеки един казус, който се е случвал тук“, обясни кандидатът за кмет.

„Визията ми за София е столицата ни да бъде още по-модерен и зелен град, да бъде отворен към инвестиции, младите хора, но преди всичко слагам като акцент образованието, защото то ще донесе още повече потенциал и кадри на града и ще го развие. Разбира се, няма да забравим големите инфраструктурни проекти“, обясни журналистът.

Онзи ден Хекимян изненадващо напусна бТВ след 19 години работа там.

„24 часа“ още онзи ден написа, че е възможно той да е кандидатът за кмет на София на ГЕРБ, съобщихме, че напуска бТВ преди официалното съобщение за това.

Роден е на 22 май 1984 г. в семейството на българка и арменец. Арменските си баба и дядо не помни добре, но всеки уикенд като дете бързал за къщата на тези по майчина линия в Пъстрен. Помагал им с животните на двора, поливал овошките, прекопавал градината. Като по-голям дори сковал къща за кокошките в двора с керемиден покрив.

Най-кроткото дете на света – така го описват всичките му близки. Често ходел с приятелите си до Античния форум в родния си град, правели си инструменти и търсели ценни находки. Всъщност археологията, а не журналистиката е детската мечта на Хекимян.

“Сега се замислям, че за събития като шествията на такситата след убийството на 3-годишния Пепи през 2001 г., обсадата на парламента през 1997 г., атентата в Ню Йорк през 2001 г. съм бил залепен пред екрана. Това явно създава по-особено отношение у теб”, разказвал е журналистът как се насочил към професията. А в последната година на гимназията публикува в литературното списание “Пътеки”.

В телевизията минава през цялата стълбица – стажант, репортер, редактор, водещ. Започва в сутрешния блок, от 2014 г. за повече от 6 г. е неговото лице. А в последните близо 3 г. бе на най-високия журналистически пост в bTV.

Източник: Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram