Андрей Райчев: Борисов ще ги свали. По учебник правителството действа както не трябва да се действа

Наблюдаваме удивителна гледка. По учебник правителството действа така, както не трябва да се действа. Първата позиция – „Трябва да помогнем на братския украински народ и ще жертваме нашите, ще внасяме зърно“. Втората позиция – „Производителите на зърно са терористи и крадат“. Третата позиция е – „Няма проблем. Излъгахме Украйна, имаме процедури, ще ги моткаме“. Отиваме в „Не съм ти взимал гърнето, върнах ти го вчера и си беше спукано. Путин е виновен“.

Това коментира в ефира на bTV социологът Андрей Райчев.

„Борисов ще ги свали, но не ги сваля още. С това е сравним само Тагарев, който успя с тоя свой съветник да направи от нищото скандал вместо да го уволни и да приключи историята“, допълни той.

Политически гении внесоха за гласуване два дни преди да изтече забраната на Европейската комисия решението за вноса от Украйна. Предизвикаха сами реакциите. Това е продължение от серията на аматьорството и липсата на усет за настроенията в обществото. На 15 септември изтичаше забраната на ЕК. Защо трябваше два дни по-рано да се внася в българския парламент? Продължаваща е тенденцията на неможене и на „здрава глава – бинт“, каза в „Тази сутрин“ политическият анализатор Георги Харизанов.


„Полша е случай, където има избори. Основните избиратели на „Право и справедливост“ са в селата. Съвсем друг е случаят в България. Имаме непродаден слънчогледа заради грешната преценка на производителите миналата година и стана проблем, който се влачи във времето. Производителите смятат, че трябва да им се плати над пазарната цена“, посочи икономистът Евгений Кънев.

„Най-добрият начин за политическо дълголетие и 12 години във властта е, каквото кажат фермерите, да им се удовлетвори. Ако искам да съм държавник, не мога да позволя такова разстройство на пазара, при което преработвателите да страдат, заетостта да страда, БВП да страда, да има по-висока инфлация, по-малко бюджетни пари. Държавническите мерки са непопулярни“, допълни икономистът.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram