Андрей Гюров: Това е временно задържане на цените


Закриването на Специализираните съд и прокуратура са ангажименти в посока промяна и провеждане на една дълбока съдебна реформа. Фигурата на главния прокурор в момента не помага на съдебната реформа и очакваме в най-кратки срокове Иван Гешев да подаде оставка. Това каза председател на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

Целта на мораториума е била задържане на цените на тока, така че хората да не изпитат шок още следващата седмица. „И да дадем достатъчно време – седмица, две или три, на правителството да предприеме необходимите мерки за компенсиране на различните участници в този процес“, поясни Гюров. Според него след падането на мораториума няма да се стигне до шоково поскъпване на цените. „Това е временно задържане, докато регулаторът влезе в своята истинска роля и се вземат необходимите решения да не се налага шоково повишаване на цените“, заяви той.

По думите му в коалицията няма напрежение. Има различни виждания по въпроса за зеления сертификат, но това не пречи на общата посока, която коалицията си е задала. „За нас от „Продължаваме Промяната“ е ясно, че посоката на увеличаване нивата на ваксинация е начин България да излезе от тази здравна криза и да не затваряме държавата всеки път, когато има нова вълна“, допълни Гюров. Ваксинацията обаче трябва да е доброволен процес, допълни той.

По думите му, ако коалицията насочи работата си по темите, по които има постигнато пълно съгласие, има работа поне за две-три години. „Естествено, в един момент ще дойдем и до тези, по които имаме разногласия. Нашата цел е когато търсим този баланс, той винаги да е в полза на обществото“, заяви Гюров./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram