Ананиев: Няма да дадем оръжия, а ще подпомогнем Украйна с ремонт на военна техника

”Не е въпросът да дадеш нещо, а да разбереш от какво имат нужда. Имаме нашите болни дефицити от нашата армия. Не можем да дадем всичко, но което можем да дадем – ще го дадем. Не, няма да дадем оръжия, а ще подпомогнем Украйна с ремонт на военна техника”. Това разкри Настимир Ананиев от ”Продължаваме Промяната” пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Ананиев, решението не е идеологическо, а цивилизационно.

„Ние част от Европейския съюз ли сме, или не сме? Искаме ли да се наложим като лидер на Балканите, защото България може да изземе тази роля и тя ще го направи, ако лидира процеса и се държи като такъв“, посочи той.

Ананиев увери, че доставките на руски природен газ са спрени не заради войната в Украйна и помощта, която оказва България, а заради едностранно нарушение на търговски договор между двете страни. 

„Това всъщност ни помага, защото тази диверсификация, която 12 години не я прави ГЕРБ, ние ще можем да я засилим. Това показва, че България ще може да се справи без руски газ. Не само ще се справи, а и ще лидира процеса. Вместо някой да ни извади очите, ни изписа веждите“, отсече депутатът от „Продължаваме Промяната“.

На извънредно пленарно заседание депутатите разглеждат предоставянето на военно-техническа помощ на Украйна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram