Ананиев за обиските на офисите му по европейска заповед: Това е политическа бухалка!

Това е политическа бухалка.

Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев. По-рано стана ясно, че пред някои от офисите на фирми свързани с него има полиция и жандармерия и текат обиски.

От прокуратурата съобщиха пред БТА, че става дума за разследване, започнало с европейска заповед. То е за дейността на организирана престъпна група, занимавала се с контрабанда и пране на пари. Искането до страната ни е от е Белгия.

„Нищо особено не се случва в момента, поискали са документи за фирма, която дори не управляваме в момента.“, обясни Ананиев. 

„Всъщност от вас разбрах, че има хора в офиса. Чух се с мениджъра, каза, че се прави проверка на белгийска фирма, която в един момент сме обслужвали и искат документи. Чакат счетоводителката, която е на половин работен ден, да дойде и да ги предостави“, обясни депутатът от ПП-ДБ.

„Не може журналистите да разберат преди хората, които се занимават с дейността, какво се случва. За мен това е политическа бухалка, което ще се опитат сега по някакъв начин да се върти. Не виждам абсолютно нищо нередно да се обслужват чуждестранни фирми. Когато някой дойде и поиска документация, тя ще бъде предоставена, ще съдействаме на органите, които искат документи“, каза още Ананиев.

Тъй като офисите се намират на територията на София, компетентна да извърши действията по издадената от Белгийските власти заповед, е Софийската градска прокуратура.

Предварително е поискано и получено разрешение от Софийския градски съд и след това се е пристъпило към обиските, като доказателствата, които ще бъдат иззети ще се предадат на белгийските разследващи.

Освен обиски с европейската заповед за разследване са поискани и разпити на редица свидетели, както и разкриването на банкова тайна за конкретни банкови сметки.

Депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев потвърди в НС, че службите проверяват негова счетоводна фирма.

Него не са го търсили, счетоводителката му е казала, че са изисквали документи свързани с негови клиенти.

Ананиев не е викан или разпитван, нито е получил някакви сигнали да е разследван. Определи случващото се като „политическа бухалка срещу него и партията“.

Очаквайте подробности

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram