Алибегов: Ще отворим от 1-ви февруари с или без позволение

Алибегов: Ще отворим от 1-ви февруари с и без позволение. Това заяви Ричард Алибегов, председател на БАЗ, във връзка с информацията, че заведенията ще бъдат отворени от 1 март. 

„Искаме да отворим заведенията на 1-ви февруари, а нощните заведения на 1-ви март. Днес се появи една неточност в медиите, че след протеста сме се отказали да преминем към италианския модел. Разбира се, че не сме се отказали. Дори заведението, в което се намирате в момента ще отвори на 1-и февруари и който желае в знак на протест ще дойде. Ще работим от 1-и февруари, ако това не се случи, ще го направим в знак на протест, с всички противоепидемични мерки – отстояние, дезинфектанти, вечерен час“, коментира Алибегов.

Протест утре ще има, в 12 часа пред Министерския съвет, заяви Емил Коларов, председател на Сдружение на заведенията в България.

„Все още няма никакви изплатени пари по т.н. 20%, те не са точно 20%, защото за различните бизнеси са различни проценти. В момента се обработват документите от НАП, след като повече от месец чакахме нотификацията от Европейската комисия“, допълни той.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram