ДАНС уличи в лъжа кандидата за шеф на НЗОК

Кандидатът на ПП-ДБ за управител на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов е излъгал пред здравната комисия в парламента.

Това става ясно от отговор на председателя на ДАНС Васил Тончев на запитване от страна на председателя на комисията проф. Костадин Ангелов.

Както вече Епицентър. бг писа – кандидатът на ПП-ДБ за управител на НЗОК Станимир Михайлов е извършил две закононарушунния –  подписал е декларация с невярно съдържание при изповядване на имотна сделка с цел укриване на данъци и е укрил собственост на фирма, с което е нарушил закона за изпиране на пари. 

На 24 юли пред комисията Михайлов заявява по повод въпроса дали като акционер и изпълнителен директор на фирма „Балкан кредит“ АД е подал декларация по Закона за мерките срещу изпирането на пари: 

„Като консултант 2018 или 2019https://epicenter.bg/article/Stanimir-Mihaylov/321303/11/0 година във връзка с промени в закона за мерките срещу изпирането на мръсните пари, аз лично подписах уведомление декларация до ДАНС, в което съм посочил кои са крайните собственици, с какво точно се занимава фирмата и всичката останала информация, която беше поискана.“

Станимир Михайлов, кандидатът на ПП-ДБ за управител на НЗОК, нарушил закона за изпиране на пари 

На 25 юли 2023 г. проф. Ангелов в качеството си на председател на комисията изпраща официално писмо до председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“, с което моли във възможно най-кратки срокове да ми бъде предоставена информация дали е подадена такава декларация, съгласно изискванията на Закона за мерките срещу изпирането на пари, и ако да, кои са действителните собственици на фирма „Балкан кредит“ АД. 

Отговорът на председателя на ДАНС гласи: 

„След извършена служебна проверка е констатирано, че в ДАНС не е постъпвала декларация във връзка с действителния собственик на „Балкан кредит“ АД.“

Гласове

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram