В Монтана ще броят повторно бюлетини в проблемни секции по жалба на „Възраждане“

По искане на „Възраждане“ Административният съд в Монтана нареди повторно преброяване в съдебна зала на бюлетините за избор на кмет на община Монтана в две от най-проблемните секции в село Габровница и в квартал „Кошарник“.

Кадрите с нарушенията в тях при отчитането на вота обиколиха новинарските емисии в дните след първи тур на местните избори в цяла България. След като бе сезиран с жалба от кандидата на „Възраждане“ за кмет на община Монтана – Петър Петров, за извършени тежки изборни нарушения и манипулации, съдията по делото  Соня Камарашка отхвърли искането му за отвод и проведе близо петчасово заседание, на което в присъствието на прокурора от Окръжна прокуратура Галя Александрова последователно бяха изгледани видеоклиповете от уебсайта на Централната избирателна комисия за броенето в 4 от секциите със запечатани на тях множество изборни нарушения.

В залата присъстваха много от кандидатите на „Възраждане“ за общински съветници, както и граждани. Всички те се убедиха лично в надписването и поправките при броенето на бюлетини, в признаването на недействителни бюлетини за действителни, в последващото поставяне на печати върху бюлетините при броенето, в броенето на бюлетини зад кадър и други.

Делото продължава и днес, като започна в  09:30 ч. с повторно ръчно броене на бюлетините в две от секциите и с разпит на свидетели.

              Освен жалбата срещу изборите за кмет на община Монтана, „Възраждане“ внесе и жалба срещу изборите за общински съветници. Това дело все още предстои да бъде разгледано в административния съд в града, заедно с жалби на други участници в изборите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram