Томбой – стилът на мъжките момичета

Да се обличаме в мъжки дрехи е все по-голям хит. Това доказва томбой – стилът, който заема емблематични части от мъжкия гардероб и ги имплементира в женското облекло. Бунтарски, момчешки и най-вече удобен, този стил олицетворява и разбирането за унисекс в модата. Ето как се заражда и как можем да го интерпретираме в съвременния живот:

Томбой – историята и символиката зад тенденцията

Терминът „tomboy“ се появява за пръв път през 1592 г. в Оксфордския английски речник, с цел да характеризира момичетата с поведение и черти, които обикновено се приписват на момчетата.

Това включва също носенето на мъжки дрехи, както и интереса към спортове и дейности, които в много култури не са характерни за жените. Впоследствие стилът томбой е възприет от всички млади жени, които искат да изразят бунта си срещу консервативните моделите, наложени от обществото.

Добави описание

Задължителни за гардероба на тези момичета била бялата тениска, панталони тип цигара или дънки с маншети, съчетани с маратонки или ниски обувки с връзки. Към днешна дата историческата концепция на думата tomboy е остаряла: значението и днес е по-скоро стилистично.  Този стил, останал все така актуален и модерен и до днес, може да се похвали с широка гама от звезди, знаменитости и блогъри, които го следват, интерпретират и създават нови тенденции. 

 Стилът томбой се описва като чувството на свобода, енергията при създаването на нова рок група. През последните осемдесет години сред най-именитите модни икони преминали границата между мъжкото и женското, поставяйки началото на нова ера в начина на обличане на жените, несъмнено са Марлен Дитрих, Катрийн Хепбърн, Алекса Чънг, Даян Кийтън. 

Добави описание

 Журналистката Лизи Гарет Митлър посвещава цяла книга на тази тенденция озаглавена „Стилът Tomboy. Отвъд границите на модата “, където подчертава, чеТози стил надхвърля простата идея за заемане на дрехи от мъжкия гардероб. Жените, които го припознават, споделят невидима нишка помежду си, като култивират самоувереност, бунт и истинско желание за приключения. Томбой може лесно да бъде постигнат дори с дрехи на ниска цена или още по-добре, като се заемат от гардероба на татко, съпруг и гадже.

Най-важните елементи от облеклото за перфектен томбой стил

За да пресъздадете перфектния външен вид за томбой момиче, трябва задължително да разполагате с тези елементи в гардероба си:  

1. Тениска с лого 

Добави описание

Бялата тениска трябва да бъде вашата абсолютна референтна точка, що се отнася до томбой стила. Все пак кой мъж няма поне една спортна тениска, такава, която да носи в свободното си време? Като алтернатива на ризата, можете да носите бяла тениска както под елегантни сака с двуредови копчета, така и в комбинация с чифт скъсани дънки. Всичко, което трябва да направите, е да я сложите леко в панталона си, за да подчертаете талията и сте готови.

2. Блейзър

Добави описание

Абсолютно задължителна част от гардероба на мъжкото момиче. Ако искате да демонстрирате томбой външен вид, но не сте сигурни каква връхна дреха да изберете, не се измъчвайте от безкрайни съмнения: просто изберете класически блейзър, за предпочитане с двойно закопчаване.  

3. Риза

Добави описание

Един от наистина съществените елементи, които пресъздадават перфектния момчешки вид. Можете да изберете класически модели с чисто мъжка кройка или да се съсредоточите върху предложения, разкрасени с женствени детайли. 

4. Оксфорд обувки

Добави описание

Душа с хиляда идентичности, тази обувка е циклично повторно предложена както от големите марки, така и масовите модни вериги и всяка година винаги се привежда в съответствие с тенденциите на сезона … Невъзможно е да нямате поне няколко от тях в шкафа си за обувки! Ако сте привлечени от стила томбой, заложете на кожените модели в по-тъмни цветове, като черно, синьо и кафяво.

5. Маратонки

Добави описание

Тази обувка не може да липсва в новия ви гардероб. Култов елемент, маратонките вече могат да се носят навсякъде и по всякакъв начин: класическите модели, съчетани с по-сериозните тоалети, омекотяват строгостта на външния вид, докато най-изисканите и ексклузивни модели карат дори най-простите тоалети, като например тениска и дънки да заблестят. 6. Вратовръзки и шапкиАко сте особено привлечени от тази тенденция, запасете се с брекети: те са подходящият аксесоар, който да добави към вашия външен вид онова допълнително докосване, което прави разликата. Най-смелите ще могат да носят вратовръзките си по небрежен и абсолютно небрежен начин, но ако настроението ви е „минимални разходи и максимална доходност“, съсредоточете се върху шапката.

Розали

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram