Строго пазени тайни: В недрата на Кайлаш се пази генофонда на планетата (видео)

Формата и местоположението на планината

Планината Кайлаш се намира в отдалечено, отдалечено място в Западен Тибет. Формата на планината прилича на покрита със сняг пирамида с лица, ориентирани към кардиналните точки, като известните пирамиди на Египет.

Наклонът от южната страна е пресечен от низходяща пукнатина, в центъра на която е хоризонтална. Сянката, която се образува от тях по време на залез прилича на огромна свастика.

Очевидци, наблюдавали планината в продължение на няколко дни, са забелязали необичайни ефекти. Над върха се виждат светкавици, подобно на светкавица на кълбовидна мълния. От време на време цветните топки образуват причудливи форми.

Мистериозен 6

Досега учените спорят за действителната височина на Кайлаш. Най-често срещаната версия е 6666 м. В зависимост от метода на измерване, височината варира между 6637–6890 м.

6666 км е разстоянието от планината до Северния полюс. На същото разстояние до мегалитната каменна структура Стоунхендж, разположена в английския графство Уилтшир.

Неизвестно – мистериозни езера, неуловимо време …

Недалеч от тази планина има две езера – източен Манасаровар и западен Ракшас Тал. Те са разделени от малък провлак. Първото езеро с изключителна прозрачност има прясна вода. Повърхността му винаги е спокойна, независимо от сезона. Водната повърхност на другото, солено езеро, е с вълни през цялото време, като по време на буря. Защо? Засега никой не може да обясни.

Според наблюденията в района на Кайлаш времето се ускорява. 12 часа прекарани там са равни на 2 редовни седмици. Това може да се види от скоростта на ново израстване на ноктите и косата.

Почти в подравняването на известната пукнатина има 2-километров каменен саркофаг, свързан с връх Кайлаш чрез 50-метров тунел. Стените му са покрити с двускатен многостепенен покрив, на фронтона на който можете да видите останки от високи релефи. Входът към него и към пещерите се пазят от енергийни щитове и достъпът е невъзможен от човек и техника. Посветени разказват, че в саркофага и в недрата на планината в скали се пази генофонда на човечеството. Всъстояние на соматизъм /далбок сън/ се намират представители от всички раси, живели на Земята и животински видове. Соматите са пазени и от йоги, до които е стигнала експедицията на Ернст Мулдашев.

Планина, която пази своите тайни

Първите съобщения за опити за завладяването на върха на планината от американски алпинисти се появяват в края на 90-те години, но в рамките на 2 години по неизвестни причини те умират. 2007 г. – Руските алпинисти не завършват изкачването си, член на групата трагично загива. Опитът за завладяване на непревземаемата крепост от членове на английската експедиция завършва с пагубен край.

И до днес Кайлаш остава непокорен планински връх, който е обвит в аура на мистерия. И необясними инциденти ще вълнуват човешкото въображение в продължение на много години напред.

Че Кайлас е мистериозна планина, е потвърдено многократно. Досега никой не е успял да покори тази височина, макар тя да е с 2000 метра по-ниска от Еверест.

Според твърденията на някои изследователи на Кайлас има „стълба към небето“, през която може да се стигне в рая или да се влезе в мистериозната Шамбала. Руският професор офталмолог Ернст Мулдашев пише в книгите си, родени от експедициите му в Тибет, че Кайлас пази хора в състояние на сомати – привидно заспали, но готови да се пробудят и да възстановят човешката популация, ако настоящата цивилизация се самоунищожи или бъде унищожена. Кайлас е Градът на боговете, отбелязва Мулдашев.

Дали снимката, направена от тибетеца Зохур Уддин, или от друг автор, криещ се зад това име, доказва теориите на руския професор? Уддин снима връх Кайлас в южната част на Тибетското плато и неочаквано „улавя“ нещо странно с камерата. На един от кадрите е отпечатана огромна и идеално гладка кръгла дупка отстрани на планината! Самият фотограф е изключително изумен от откритието си и веднага го публикува в интернет.

Уфолозите, любителите на теориите на конспирацията и други изследователи имат свои предположения за загадъчния кадър от Кайлас. Според много от тях Кайлас изобщо не е планина, а пирамида, построена от новодошлите тук преди много хилядолетия представители на извънземни цивилизации. Това все още е базата на извънземните, затворена за хората от мистериозна сила и вероятно необичайната снимка на Уддин е най-доброто доказателство в тази посока. Експертите смятат, че проходът периодично се отваря в пирамидата, за да могат кораби от представители на извънземни цивилизации да напускат базата и да се връщат в нея. Явно такъв момент, невидим за човешкото око, попада в обектива на камерата на Зохур Уддин.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram