Обичани певци с поредица от концерти за Снежи – Видео

Град Гурково също е домакин на няколко благотворителни събития в подкрепа на 24-годишната Снежана Урумова, която се нуждае от спешна трансплантация на костен мозък, за да има шанс да живее. Концертът за Снежи с участието на Таня Боева, Сестри Диневи, Здравко Мандаджиев и Ангелина Милева е озаглавен „Да подадем ръка – да дарим надежда“ и ще се състои на 17 май от 18:30 ч. в читалището в град Гурково, организиран с помощта на Общината.

Снежи е възпитаничка на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Пловдив със специалност народно пеене, а зад организацията на концертите стоят учителите и класът й – млади хора, които ангажират с проявите си популярни и обичани изпълнители, а концертите следват един след друг – в Пловдив (15 май), Гурково (17 май), Житница (30 май) и Раковски (31 май). Преди това, на 7 май, по време на Гурковските народни борби ще бъде подреден и благотворителен базар за набиране на средства. Общината в Гурково и много съмишленици на семейството от региона също помагат в организацията на дарителската кампания.

В очакване на концертите с емоционално видео съучениците на Снежана разказват нейната история и търсят подкрепа. За трансплантацията на момичето са нужни между 50 000 и 80 000 евро. А междувременно, Снежи продължава своята битка за живот с химиотерапии, чакат се и резултатите от последните изследвания за съвместимост с донора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram