По кое време на деня е най-добре да се ядат плодове?

Плодовете са изключително полезни, но въпреки това голяма част от нас не ги консумират в достатъчни количества. Консумацията на ябълка или банан през деня винаги е добра идея. В интернет пространството има изключително противоречива информация относно най-подходящото време от деня за яденето на плодове.

Как да ядем плодове, така че да носят ползи за здравето ни? Един често срещан мит е, че е най-добре те да се консумират на празен стомах, защото може да доведат до ферментация на други храни в стомаха, а фибрите в тях да забавят храносмилането. Друг мит гласи, че е най-добре да ядем плодове сутрин, защото това ще повиши нивата на кръвната си захар и ще ни даде необходимата енергия за деня.

Междувременно консумацията на плодове вечер не са свърза с никакви негативи. Калориите в тях няма да повлияят на тялото ви по различен начин независимо от времето на деня, в което ги консумирате. Ако искате да се насладите на всички ползи от плодовете, яжте ги, когато пожелаете.

Не забравяйте, че те са богати на важни витамини и минерали, включително витамин С, калий, фолиева киселина и др. Повечето от тях съдържат антиоксиданти, които помагат в борбата със свободните радикали в тялото и имат способността да предпазват от заболявания./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram