Най-добрите съвети за грижа за косата

Здравата и красива коса е нещо, за което всеки мечтае и може да постиге, стига да полага необходимите правилни грижи. Все пак това е предизвикателно, особено ако не сте наясно със спецификата на всички стъпки, които трябва да следвате, за да постигнете желаните резултати. Представяме ви няколко лесни съвета, чрез които ще подобрите здравето и вида на косата си.

Съвети за грижа за косата

За да поддържате желания вид на косата си, то трябва да полагате някои определени грижи за нея. Не се притеснявайте, звучи по-сложно, отколкото всъщност е. Всички важни стъпки са ви познати така или иначе от ежедневието ви. Ще ви дадем обаче някои насоки как да ги изпълнявате по-ефективно, за да постигате още по-добри резултати. 

Добра хигиена

Несъмнено добрата хигиена е първата и най-важна стъпка изобщо за човешкото здраве и това включва разбира се и косата ви. Задължително е да спазвате добра хигиена и да миете косата си редовно, като е препоръчително това да се случва през няколко дни, например 2 или 3. Не оставяйте косата си неизмита за дълго време, но и не прекалявайте, миейки я всеки ден. Крайностите никога не са добро решение, било то прекалено рядко или прекалено често.

Подходящи продукти

Когато миете косата си, се уверете, че използвате най-правилните продукти спрямо нуждите ви. Тук не говорим за най-скъпите, а за най-точните такива. Например, ако имате суха коса, то задължително използвайте специализирани продукти за суха коса. Ако пък боядисвате косата си, използвайте продукти, които подхранват третираната коса.

Освен шампоан, използвайте задължително и балсама към него, като се старайте продуктите са са от една серия и да въздействат в едно и също направление. А ако добавите маска и серум от същата серия, то засилвате още повече положителните ефекти. Търсете продукти, които съдържат максимално много естествени и натурални съставки, които са най-благотворни за косата ви.

Подходяща грижа и обработка на косата

Много е важно също и какви грижи полагате за косата си, като козметиката далеч не е единствената грижа. След измиване е важно как ще подсушите и разрешете косата си. Винаги използвайте качествени кърпи, за да попиете влагата от косата. Правете го нежно, тъй като мократа коса е в пъти по-чувствителна и податлива на нараняване, отколкото когато е суха. Това включва и разресването ѝ, като е препоръчително да го правите с гребен или четка с широки зъбци, без да дърпате и опъвате косата прекалено силно.

Не прекалявайте и с термичната обработка. Пресата за коса, машата и дори сешоарът имат неблагоприятно влияние върху красивата коса. Използването на такива уреди трябва да е по-скоро изключение, отколкото навик в ежедневието ви. Освен това винаги може да запълните времето си, докато чакате косата ви да изсъхне, като разгледате различни забавни предложения на Sloterman BG.

Здравословна храна

Здравословната храна е важна за всеки един аспект от здравето ни, като това включва и косата. Има храни, при консумацията на които ще забележите благоприятно въздействие именно върху косата си. Сред тях са рибните и морски продукти, които са богати на омега-3 мастни киселини, млечни продукти като кисело мляко, разнообразни зеленчуци като спанак и сладки картофи, богати на витамини, канела и други полезни продукти.

Заключение

Е, както ви обещахме и в началото – съветите, които е добре да следвате, за да поддържате косата си здрава и красива, не са сложни. Всички стъпки са ви познати, но с малко повече задълбоченост при изпълнението на всяка от тях, ще останете изненадани от резултатите, които ще постигнете.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram