Най-добрите книги по психология, които променят

Това, което наистина може да породи и засили отношенията с книгите, е да промени начина на схващане на акта на четене. Поради тази причина по-долу споделяме най-добрите книги, които могат да променят живота ви и връзката ви с четенето:

  • Търсенето на смисъла на човека от Виктор Емил Франкъл. Тази основна книга по психология събира шокиращата история за опита на същия писател Виктор Франкъл в концентрационните лагери. Човекът в търсене на смисъл надхвърля свидетелството на психиатъра и писателя за преживените събития, това е екзистенциален урок. Началото на логотерапията.
  • Психопатологията на ежедневието на Зигмунд Фройд /на снимката горе/. Нито една теория, свързана с функционирането и структурата на ума, не е успяла да окаже такова влияние или да придобие такова преобладаващо уважение като психоанализата. Тази книга на Зигмунд Фройд описва целия анализ, извършен в това, което е известно като неуспешен акт.
  • Психоанализ и екзистенциализъмот Виктор Емил Франкъл. Това е работата, по която Франкъл работи, когато е отведен в концентрационния лагер, където му е отнет ръкописът, почти готов за публикуване. Оригиналното заглавие на немски се превежда на Medical Soul Cure.
  • Много животи много учители на американския лекар и психиатър Брайън Вайс.Книга, публикувана през 1988 г., базирана на истинска история от същия писател, която разказва случая на неговия млад пациент и началото на регресивна терапия към минали животи, за да излекува болката от настоящия му живот.
  • Изкуството да обичашот Ерих Фром. Авторът споделя, че любовта е не само лична връзка, но е преди всичко зряла черта, която се проявява по различни начини: еротична любов, братска любов, синовна любов, любов към себе си. Тук ще намерите резюме на Изкуството да обичаш от Ерих Фром.
  • Процесът на превръщане в личност от Карл Роджърс. Авторът излага важността на терапията, ориентирана към клиента, на лечението на хората (дори извън клиниката) не като предмети, а като субекти, каквито са.
  • Ние сме нашият мозък, как мислим, че страдаме и обичаме от Дик Суааб. Книгата изучава човешкото същество, особено мозъка, от зачеването до смъртта.
  • Човекът, който сметна жена си за шапката си от Оливър Сакс. В тази книга авторът обяснява различни патологии, които съществуват в романа.
  • Самореализираният човек от Абрахам Маслоу. Авторът споделя своята пирамида от човешките нужди и как достигаме до най-високата част от нея, самореализация. Тук ще намерите повече информация за теорията на потребностите на Маслоу.
  • Мозъкът ни подвежда от Франсиско Дж. Рубия. Тази книга е наръчник, който обяснява как умът, мозъкът, мисълта действат, за да ни накарат да живеем по един или друг начин реалност. Позовавайки се на напредъка в невробиологията, антропологията и философията, J. ​​Rubia подробно обяснява как илюзиите, които създава нашият мозък, са тези, които ни помагат да оцелеем.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram