Наближава датата, на която най-много двойки се разделят

Служители на компанията за обработка и визуализация на данни Information Is Beautiful определиха деня от годината, в който двойките се разделят най-често. В навечерието на критичния период те припомниха техния анализ на актуализации на статуси във Facebook, с помощта на който е установена „черната дата“. 

Според заключението на експерти броят на разводите се увеличава безпрецедентно на 11 декември. Експертите обаче предупреждават, че сега потребителите на мрежата променят състоянието на връзката си много по-рядко, така че тази дата може да се промени.

Но във всеки случай последните седмици преди Коледа са критични за романтичните връзки. Това се потвърждава от данните от проучването на приложението за запознанства Flirtini: три четвърти от техните потребители са се разделили през този празничен период.

40,4% от анкетираните заявяват, че изпитват притеснение при избора на подаръци за партньорите си, а 50,6% изпитват стрес, свързан с необходимостта да поканят своите „половинки“ на празнични вечери и срещи с роднини, пише New York Post.

Около 33% от хората са съобщили, че са щастливи да продължат да излизат с някого през празника, но само защото не искат да бъдат сами.

„Обикновено виждаме Коледа и началото на новата година като време за размисъл, така че не е изненадващо, че хората решават да се разделят“, казва телевизионният експерт на знаменитостите Шантел Отен.

Снимка: pinterest.fr/forourspidey

Думите й се потвърждават и от треньора Рики Даймънд, който е твърдо убеден, че финансите, особено по отношение на избора на подаръци, увеличават психологическата тежест по време на новогодишните празници.

„Най-добрият ми съвет е да обсъдите финансовите очаквания веднага и да създадете бюджет заедно. Също така, предлагайте идеи за подаръци един на друг. Това ще ви помогне да сте сигурни, че сте на една и съща страница. Втората точка са вашите желания за време, прекарано с семейство. Определете предварително кои роднини ще посещавате и намерете компромис“, съветва Даймънд.

Размишлявайки върху Деня на раздялата, колумнистът Яна Хокинг препоръчва да дадете пространство на партньора си, да се приемате един друг и да направите нещо ново, за да излезете от застоялата рутина.

Превод: GlasNews.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram