Лава, Флавио, Мериан и още интересни имена в главните софийски листи

Ако искате да гласувате мажоритарно, а нямате предвид конкретен кандидат в листата, на когото да дадете преференция, а с това и шанс да влезе в парламента,  вариант е да се спрете на човек с интересно име. Софийските листи на основните партии са богати на хора, чиито съдби наистина можете да промените с вота си, защото малко от тях са на водещи позиции.
В премиерската листа в 25-и избирателен район: Люлин, Надежда, Обеля, Овча купел и другите големи жилищни комплекси на западна София плюс града Банкя, ГЕРБ е заложил на няколко кандидати с ярки имена. Най-предно поставена от тях Мериан Конярска, която е 20-та. Цвете Лазарова е 24-та, а Лава Коцева е 26-та.
Втората най-богата на интересни имена листа е на Изправи се! Мутри вън! В 23-и  район: Младост и южните квартали на богатите, включително Изгрев, Изток, Лозенец, Драгалевци, Симеоново, Бояна, Манастирски ливади, Борово, Лагера, Хиподрума, Красно село, където веднага след лидера Мая Манолова в борбата за второто място участват поставеният трети Настимир Ананиев – ексдепутат, и четвъртият Войслав Тодоров – бивш общински съветник.
Демократична България също има кандидат с интересно име в листите си. В 24-и МИР – центъра на София, където позициите на десницата са най-силни, вниманието е привлечено от Флавио Чани Байрамовски.
Има и лидери на листи, чиито имена и по смисъл украсяват списъците. Такъв е случаят с водача на Републиканци за България в 24-и избирателен район д-р Джема Грозданова, която е известна като досегашен депутат, но и като човек от „центъра на центъра” на София, който живее до своята секция.  

19 минути

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram