Как кристалите влияят на живота ни?

С годините все повече нашумяват позитивните факти за кристалите. Бижутата от кристали не спират да заливат пазара. Освен като бижута, може да поставим любимите си камъни и в дома. Те често са в различна форми и обем.

Розов кварц под формата на сърце – привлича любовта

Освен като декорация в спалнята или хола, две сърца от розов кварц засилват и хармонизират любовните отношения на притежателя. Този минерал е с нежна и балансираща енергия. Освен под формата на сърца, този кристал може да бъде носен и под формата на бижу. По този начин носещият получава хармония, защита и баланс както на енергийното, така и на физическото тяло. Експертите по кристалотерапия съветват да носим със себе си малко камъче от Розов кварц, ако искаме да привлечем истинската любов.

Източник: iStock/Getty Images

Зодиите и кристалите

Много от нас, когато избират кристал за себе си се чудят точно кой да бъде? Всяка една зодия си има подходящи камъни, но това не трябва да бъде в основата на нашия избор. Интуицията в този момент може да ни помогне точно от какъв минерал или кристал имаме нужда. Затова основното правило е този, който ни привлече вниманието и го почувстваме. Хубаво е да знаем, че всеки един камък притежава различни свойства. Розовият кварц се свързва с любовта, Аметистът с интуицията, Опушеният кварц със земната енергия, а Черният турмалин ни защитава.

Пречистване на минерали и кристалите

Относно пречистването на кристалите съществуват доста легенди. Затова има няколко лесни метода, с които можем да пречистим своите кристали, независимо дали са бижута или под формата на камъни.

Един от най-лесните методи е да оставим кристала на течаща вода. Друг вариант е да го оставим на слънчева или лунна светлина като трябва да имаме предвид, че някои от камъните може да избледнеят от слънчевата светлина. Трети метод за пречистване е да оставим кристала или минерала във чаша с вода и морска сол. Солената вода има свойството също да пречиства.

Източник: iStock/Getty Images

Зареждане на минерали и кристали

Всеки един от нас може да постави камъка между дланите си и да направи кратка медитация. Държейки кристала, ние хармонизираме себе си и го зареждаме с позитивна енергия.

Минералите и кристалите са част от природата. Затова всеки един от нас може да се докосне до техните позитивни свойства. Важно е да се информираме за спецификите на всеки един камък, който притежаваме.

Вести бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram