Избор на подходящия парфюм за сезона


Често се случва любимият Ви аромат през лятото, когато е горещо, мирише по един начин, но когато навън вече е студено, той се разкрива по съвсем друг начин. И така, как да изберете правилния парфюм според времето на годината, за да завършите хармонично своя външен вид?

Нов сезон – нов аромат!

Така сладките ориенталски, дървесни, пикантни парфюми често звучат прекалено грубо и дразнещо в жегата. А свежите композиции в мразовит ден могат просто да се изгубят и да не се усетят. Това се дължи на факта, че ароматът се влияе от висока или ниска температура, влажност и други фактори на околната среда. Кожата ни също се променя със сезоните: през лятото жлезите функционират по-активно. Всички тези фактори трябва да се вземат предвид при избора на парфюм.

1. Зимата е точното време да носите тежки, дълбоки и богати аромати с дълготрайна и вискозна следа. Струва си да изберете парфюм с химус, химус-плод или химус-флорален състав. Когато купувате такъв състав, необходимо е да запомните, че в студа алкохолът се изпарява бавно, така че миризмата ще бъде по-устойчива, но по-малко интензивна, отколкото през топлия сезон. По това време ориенталските аромати с нотки на дърво, смоли и ориенталски подправки, по-специално сандалово дърво, бор, ванилия, канела, индийско орехче и зърна тонка, се разкриват много изразително. Зимният аромат трябва да е наситен, искрящ и изразен.

2. Пролетта е най-доброто време да обновите парфюма си, като замените „тежките“ зимни миризми с леки, фини, деликатни и свежи. Ароматите на пролетта са флорални, водни и озонови акорди. По това време на годината трябва да изберете тоалетна вода с енергични и тонизиращи мотиви. Ободряващи цитрусови аромати с нотки на бергамот, лимон, лимонова трева, портокал и грейпфрут ще бъдат правилният избор. Същото важи и за зелените парфюми с нотки на билки и листа от овощни дървета, както и леки горски женствени аромати.

3. Лято. Основната характеристика на летните парфюми е способността им да се отварят перфектно и да играят върху горещата кожа. При големи горещини е по-добре да избягвате напълно парфюма. Но при оптимална температура летните аромати – цветя, трева и листа, цитруси, както и всякакви свежи, прохладни, морски аромати – ще Ви дадат усещане за свежест и лекота. Правилният избор биха били и аромати със сочни нотки на кисели горски плодове и плодове: череши, пъпеши, дини, ябълки или круши. За лятна вечер можете да изберете парфюми с ароматни или плодови, флорални или горски нотки, но в сладка версия с добавка на ванилия, сметана и други „десертни“ нотки.

4. През есента трябва да обърнете внимание на всички видове дървесни и водни парфюми с богати пикантни или горчиви акценти. Те се разкриват перфектно върху кожата, тъй като нямат досадната тежест на зимните аромати и не охлаждат със свежестта на летните аромати, но в същото време звучат по-благородно от пролетната флорално-цитрусова лекота.

Дамските флорални аромати на летни и есенни цветя придобиват особен чар – те звучат нежно и деликатно, така че те също ще бъдат отличен вариант за такова време на годината, като есента.

Когато купувате парфюми, особено на световноизвестни марки, трябва да внимавате за фалшификати. Предварителната поръчка на парфюми на нашия уебсайт е един от най-сигурните начини. Тъй като магазина ни изключва всяка възможност за фалшификати и работят само директно с производители от цял свят./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram