Защо изборът на правилния кафе автомат за офиса е толкова важен?

Кафе индустрията днес е достигнала големи мащаби, което само доказва за каква голяма част от населението по света ежедневната доза енергия с чашата кафе е толкова важна.

Кафето е на второ място в света след нефта като най-търгуван продукт и също на втора позиция като най-консумирана напитка след водата. Това е доста показателно колко решаваща за повечето хора е консумацията му. За тях е важно да имат възможност да консумират любимата си напитка не само вкъщи, но и на работа. За служителите в офиса ще бъде от голямо значение да започнат работа тонизирани.

Инвестицията в надежден кафе автомат на работното място става популярна практика заради множеството си ползи за бизнеса. Когато инсталирате вендинг машина за кафе в зоната за отдих, обособена в офиса ви, ще спестите от времето на служителите си, за да не ходят за кафе извън сградата. Достъпът до кафе на работното място ще бъде от полза за вашия бизнес поради много причини.

По-енергизиран екип

За да получат служителите ви необходимата енергия за работа, роля играе не само кофеинът в кафето. В една чаша качествено кафе се съдържат много активни вещества и антиоксиданти, пряко влияещи на цялостното здраве и енергия. Кафето тонизира и премахва умората, а бодрите служители ще бъдат по-работоспособни.

Увеличена производителност

Проучванията показват, че кафето помага да се поддържа по-висока производителност. Когато имат лесен и бърз достъп до кафе на работното си място, членовете на екипа ви ще бъдат по-концентрирани и ще подобрят креативността си. Служителите с по-голяма мотивация са по-ефективни и успехът на бизнеса ви ще бъде съответно по-голям.

Положителна работна среда

Инсталирането на добър кафе автомат на работното място ще помогне за насърчаването на положителната работна среда. Обособената кафе зона ще подейства стимулиращо на служителите да изявят целия си потенциал. Лесният достъп до кафе напитки с високо качество ще допринесе да останат по-дълго концентрирани и бодри.

По-добро настроение

В напрегнат работен ден винаги може да се стигне до стресови ситуации. Ако на служителите им липсва любимото кафе, това допълнително ще ги стресира. С добър кафе автомат в офиса ще се избегне риска да се чувстват напрегнати и депресирани. Кофеинът стимулира нервната система и възбужда центрове, които отделят допамин и серотонин – невротрансмитери, смятани за „хормони на щастието”.

Спестяване на време

Без възможност за достъп до кафе в офиса служителите ще бъдат принудени да ходят по време на почивката до някое кафене или магазин, за да си го набавят. Ще им останат по-малко минути за почивка, която няма да бъде пълноценна. От кафе автомата в офиса за секунди ще получат качествена напитка. Добре отпочинали, ще имат повече сили да продължат да изпълняват дейностите си.

Повишена култура на работното място

Според множество изследвания, когато колеги почиват заедно, пиейки кафе, това помага да се подобрят взаимоотношенията между тях, комуникацията и да се изгради по-сплотен екип. Друг положителен резултат е формирането на култура на работното място, при която при честото събиране колегите споделят много свързани с личния им живот неща или въпроси, свързани с работата, а понякога  в тези разговори се раждат и нови идеи. Формира се специална общност от хора, събрани от кафето за споделен момент.

Изграждане на добър имидж

Положителният имидж на вашия бизнес е важен за успеха на фирмата или организацията. Идвайки в офиса ви, клиенти, доставчици и заинтересовани страни могат да бъдат привлечени от чашата хубаво кафе, а това е добър тест за марката ви.

По-ангажирани служители

Културата на кафе на работното място е добър начин вашите служители да чувстват, че са ценени. По-малко стресираните и тревожни служители ще са доволни, а това ще повиши и тяхната ангажираност. Кафето ще бъде за тях отличен мотиватор, ще стимулира креативността им и поставените им задачи без съмнение ще бъдат изпълнени по-качествено и в срок.

По-лоялни служители

Осигурената възможност от „шефа” за кафе в офиса служителите възприемат като израз на загриженост и се оценява високо. Те се приобщават още по-силно към компанията, към целите ѝ и желаят да допринесат за успеха ѝ. Лоялността намалява силно риска от текучество.

Първокласното кафе, осигурено от кафе автомат в офиса, вече не се смята толкова за лукс, колкото за важна част от бизнес културата. Наличието му е знак, че организацията се грижи за своите служители и знае по какъв начин да отговори на очакванията им.

Кафето на работното място прави работното пространство едновременно привлекателно и продуктивно. То създава отлична възможност да се постигне добро равновесие между напрегнатата работа и моментите на релакс, нужни за зареждане с нови сили и енергия.Изборът на добър кафе автомат в дългосрочен план носи единствено ползи за бизнеса, защото играе голяма роля за подобрената производителност, по-добрата комуникация и по-креативния подход при генериране на нови идеи и за решаване на възникнали проблеми.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram