В Google Maps откриха мистериозна празнота в Долината на смъртта

Мистериозна празнота е забелязана на Google Maps в центъра на Долината на смъртта в Калифорния, САЩ. Странната местност прилича на гигантско НЛО със зъби в края, а пред него има почти идентичен пясъчен хълм.

Изображението е затъмнено от Google, което обикновено показва някакво тайно правителствено съоръжение, въпреки че външният тъмен ръб е ясно различим от вътрешната черна зона, пише Daily Star. Това, което прави това място странно обаче е, че до него има изоставена лодка и армейски танк. Прави впечатление, че в този район няма вода.

Черен път води до това място и единственият признак на живот в радиус от няколко мили е сградата на станцията за военновъздушно оръжие China Lake. Мястото е описано като „голямо военно съоръжение“, където живеят 620 военни.

карта, гугъл карти, таен обект, пустиня, долина, долината на смъртта,
Близо до това място има изоставена лодка и военен танк Снимка: Google Maps

Мистериозният характер на празнотата обаче предизвика дискусия в социалните медии в един от многото раздели на Reddit, наречен „Теория на конспирацията“.

„Нямаше да можем да видим това на Google Maps, ако беше нещо секретно, поне правителствено или военно“, пише един потребител на форум.

Докато спекулираше за истинския произход на мистериозната празнота, един човек каза, че използвайки функцията за изтичане на времето на Google Earth, човек може да види, че това е просто петно ​​от мръсотия през 90-те години. Според неговите наблюдения странното място на картата, което или се появява, или изчезва, е създадено или се е появило някъде в началото на 2000-те години.

Превод: GlasNews

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram