Чакаме новите „паяци“ да се „разшетат“

Точно в 23:59 часа на 14 февруари изтече срокът за предоставяне на оферти или заявки за участие в откритата процедура на община Казанлък за възлагане на обществена поръчка на поредния „паяк“, който да извършва „услугата“ по принудително отстраняване на неправилно паркирани
МПС на територията на община Казанлък .

Според условията сега, за разлика от предходни години, се допуска участниците да предлагат повече от един „паяк“. Че вероятно повече от един репатратора ще тръгнат да „шетат“ по казанлъшките улици свидетелства и завишената прогнозната стойност на договора – 300 000 лева. Досега тя беше 69 000 лева. Ако участник в обществената поръчка предложи повече от един „паяк“, то респективно ще бъде увеличен и обемът на бъдещите приходи в хазната от репатрираните автомобили, но не повече от 300 000, както е по закон.

„За изпълнение на услугите участникът следва да осигури минимум един брой
специализиран автомобил с краново устройство тип „Паяк“ съгласно Техническата
спецификация, шофьор, притежаващи необходимата квалификация с минимум 3
години опит в управлението на краново устройство, както и поемане на текущата
издръжка и ремонти на специализираните автомобили“, пише в проектодоговора, публикуван на официалната страница на община Казанлък.

Срокът на изпълнението на договора е 20 (двадесет) месеца, считано от датата на сключването на договора или до достигане на максимално допустимата сума. Досега беше 1 година или достигане на лимита от договорената сума от 69 хил. лева, както се случи миналата година, когато „паяка“ си изпълни нормата преждевременно и договорът бе прекратен автоматично. Което доведе до спокойствие у шофьорите в града, останали на респекта единствено на скобаджиите. Иначе договорът бе сключен на 6 април 2021 г.

Ако от община Казанлък разгледат скоростно постъпилите оферти и сред тях има подходящи кандидати, то е напълно възможно в края на феврурари да имаме нови два „паяка“ .

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Чакаме новите „паяци“ да се „разшетат“

  1. Стига сте тормозили и без това изтощения гражданин и данъкоплатец. В Равда кмета не позволи да се разшета паяка за да не тормози туристите. Тук нашата кметица мисли ли за нас гражданите които внасяме данъци в тази лакома община. Направете нещо за обикновените хора , не им утежнявайте живота. 50-60 лева за паяк са много пари за едно семейство.

Comments are closed.