Трима творци, омагьосани от розата, с общ проект в Казанлък

Част от средствата от изложбата „В магията на розата“ ще бъдат предназначени в помощ на болно момче

Общото между тримата творци Румелия Гочева, Пламен Ганчев и Диана Чолакова е, че не са от Казанлък, но именно тук се срещат заедно в проекта „В магията на розата“ – изложба на произведения на изобразителното и приложно изкуство, и фотография.

Румелия е добре позната на публиката с творчеството си, което е почти пълна гама от творби – акварел, масло, графика. За нея това е поредната възможност да се срещне с почитателите си.

Пламен Ганчев е млад фотограф, за когото „В магията на розата“ е дебют. Фотосите му са искрени, неманиерни и добрата изненада е, че успява да прехвърли на зрителите по един мил и топъл начин вдъхновението и вълнението си от сюжетите.

Румелия и Пламен са земляци – родом са от Североизточна България, но се срещат в Казанлък, където живеят, оказвайки се съседи. Той веднага се включва в Арт стаята, създадена от художничката и нейната дъщеря Глория Николова. Така, освен приятелство, се заражда и творческо трио. Възниква и идеята за изложбата „В магията на розата“, която да е пътуваща.

Към творческия „триумвират“ се включва и Диана Чолакова. Родена край морето, днес бившата журналистка от БНР живее в САЩ, където се занимава с изработването на дизайнерски бижута. Нейното участие в изложбата с аксесоари, вдъхновени от розата, е „дистанционно“, но пък дамата направи прочувствено видеобръщение към присъстващите на откриването на експозицията снощи в Музея на розата.

Приятно присъствие с музикални китарни етюди отбеляза ученичката от Художествената гимназия Елица Вълкова, възпитаничка от класа по китара на Манчо Караилиев.

„В магията на розата“ може да бъде посетена до 8 август в Музея на розата в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram