Традициите на Розовата долина – част от наследството на Европа- Видео

Традициите и богатото културно-историческо наследство на Розовата долина стават достояние на европейската общественост благодарение на проект, в който Казанлък и България се рекламират пред света, озаглавен „Живо наследство за всички“ по Програма „ERASMUS +“.

Българската страна е домакин по проекта „Българското живо наследство“ по време на Фестивала на розата в гр. Казанлък. Представители на 7 организации от шест държави – от Латвия, Гърция, Полша, Кипър, България и две провинции на Германия, са гости в дните на традиционния Празник на розата 2022. В европейската делегация са включени културолози, историци, музейни работници и обучители в областта на традициите и обичаите в европейските страни.

Обменът на опит и създаването на онлайн обучителна платформа, представяща резултатите от проекта ще увеличи достъпността на обучението за уязвими групи и възможностите за изследване на европейското културно наследство.

На среща в Община Казанлък гостите от държавите-участнички по проекта се срещнаха със заместник-кметовете Даниела Коева и Ахмед Мехмед, които ги запознаха с богата история и култура на казанлъшкия край, с дейностите за популяризиране на града и развитието му в последните години. Пред представители на културните институти в зала „Иван Милев“ бяха обобщени дейностите и резултатите от проекта „Живо наследство за всички“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram